• Business

    Θρίλερ με τον Μαρινόπουλο: Τι θα γίνει αν δεν επικυρωθεί το σχέδιο για το άρθρο 99

    Αρμαγεδδών. Αποκάλυψη


    Ως μονόδρομο για την αποφυγή αλυσιδωτών αντιδράσεων στην αγορά παρουσιάζει την πρότασή της για αποπληρωμή των χρεών της σε βάθος 15ετίας η «Μαρινόπουλος», προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει ένα πολύ μεγάλο «κούρεμα» στα χρέη της που θα πλήξει τους πιστωτές της.

    Λεωνίδας Μαρινόπουλος (δεξιά)
    Λεωνίδας Μαρινόπουλος (δεξιά)

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το έγγραφο που κατατέθηκε από τη «Μαρινόπουλος» στο δικαστήριο, αν το σχέδιο της εταιρείας δεν επικυρωθεί και οδηγηθούμε σε διαδικασία βίαιης εκποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, τότε η εταιρεία δεν θα μπορέσει να διαθέσει περισσότερα από 280 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή των οφειλών της, ποσό που ανέρχεται μόλις στο 21,07% των συνολικών απαιτήσεων των πιστωτών της, που ξεπερνούν το 1,3 δις ευρώ.

    O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου
    O Λεωνιδας Μαρινόπουλος κατα την διαρκεια της απονομής βραβειου στο Dubai καθώς το αλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα τον Μάρτιο του 2016 . Δίπλα του η κ. Μαρίνα Μαρινοπούλου

    Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο σχέδιο που κατατέθηκε στο δικαστήριο, το σχέδιο εξυγίανσης της Μαρινόπουλος προβλέπει:

    – Αποπληρωμή των εργαζομένων σε 1 χρόνο

    – Αποπληρωμή των Ασφαλιστικών Οργανισμών (ΙΚΑ, Λοιπά Ταμεία) και του Ελληνικού Δημοσίου σε 180 μηνιαίες δόσεις (15 χρόνια)

    – Προμηθευτές / λοιποί πιστωτές θα αποπληρωθούν σε 15 χρόνια

    – Αντίστοιχα, οι οφειλές προς τις τράπεζες θα αποπληρωθούν σε βάθος 15ετίας με τριμηνιαίες χρεολυτικές δόσεις, επιτόκιο Euribor τριμήνου + 3%.

    – Όλα αυτά με μηδενικό κούρεμα οφειλών.

    Πώς όμως βγαίνει αυτό το τεράστιο χρέος της τάξεως του 1,324 δις ευρώ που καταγράφει προς τους πιστωτές της και το Δημόσιο η «Μαρινόπουλος»; Το ποσό αυτό καταγράφεται και αναλύεται στο ισοζύγιο της εταιρείας, με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2015.

    Με βάση τα στοιχεία αυτά, οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς το Δημόσιο ανέρχονται αθροιστικά σε 100,839 εκατ. ευρώ (49,073 εκατ. ευρώ στην εφορία και 51,765 εκατ. ευρώ προς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς), προς τους εργαζόμενους σε 4,289 εκατ. ευρώ και σε δάνεια με εμπράγματες εξασφαλίσεις 126,679 εκατ. ευρώ, ενώ σε δάνεια προς ανέγγυους πιστωτές οφείλει αθροιστικά 1,092 δισ. ευρώ.

    Ειδικότερα, τα δάνεια χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις ανέρχονται σε 211,072 εκατ. ευρώ, σε Leasing 159,018 εκατ. ευρώ και σε προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές (χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις) σε 722,783 εκατ. ευρώ.

    marinopoulos

    Από την άλλη, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει απαιτήσεις ύψους 498,39 εκατ. ευρώ, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων είναι από πελάτες, μακροπρόθεσμες απαιτήσεις κατά συνδεδεμένων επιχειρήσεων, αλλά και από το Δημόσιο και από λογαριασμούς διαχείρισης προκαταβολών και πιστώσεων.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/o-marinopoulos-ke-terastia-akiniti-periousia-se-fund-tou-qatar/56918



    ΣΧΟΛΙΑ