• Business

    Ryanair: Αλλάζει “σχέδιο πτήσης”…και “προσγειώνεται” σε άλλα αεροδρόμια

    Michael O'Leary, CEO Ryanair

    Michael O’Leary, CEO Ryanair


    Αλλάζει “σχέδιο πτήσης” ο ιρλανδικός αερομεταφορέας Ryanair και “προσγειώνεται” προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να αναζητήσει πρόσφορο έδαφος για επενδύσεις μετά και το πρόσφατο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για Brexit.

    Οπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας Michael O’Leary, η Ryanair δεν θα προσθέσει νέα αεροσκάφη στα δρομολόγια από και προς το Ην. Βασίλειο κατά το 2017.

    Ο κ.O’Leary είχε πάρει θέση κατά του Brexit και υπέρ της παραμονής της Μεγάλης Βρετανίας στην Ε.Ε., προειδοποιώντας ότι η Ryanair θα προβεί σε περικοπές των δραστηριοτήτων της στη χώρα σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της κάλπης δεν τον ικανοποιούσε.

    ryanair 2

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγγλία, αντιπροσωπεύει το 40% του συνόλου των επιβατών της Ryanair, οι οποίοι ετησίως ανέρχονται σε 100 εκατ. επιβάτες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. O’Leary για τους επόμενους 3 ή 4 μήνες θα επικρατήσει αβεβαιότητα ενώ το Brexit θα έχει περιορισμένο βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στις κρατήσεις απο και προς την Αγγλία.

    Εν τω μεταξύ, το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, προειδοποιεί τους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν την Ελλάδα ότι “δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είστε σε θέση να ανταλλάσσετε στερλίνες σε ευρώ στην Ελλάδα”.

    atms

    Οπως επαναλαμβάνεται στις ταξιδιωτικές συστάσεις οι Βρετανοί μπορούν να κάνουν ανάληψη μετρητών με τη χρήση της κάρτας τους, που έχουν εκδώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (συνήθως € 600), ή το ημερήσιο όριο που επιβάλλεται από τον εκδότη της κάρτας – ανάλογα με το ποιο είναι το χαμηλότερο ποσό. Το σύστημα για την πληρωμή με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για λιανικές συναλλαγές επίσης συνεχίζει να λειτουργεί.

    Οσον αφορά στις συστάσεις, επαναλαμβάνεται ότι οι τουρίστες θα συναντήσουν πιθανές αναστατώσεις από απεργίες σε μέσα μαζικής μεταφοράς και τους προτείνεται η αποφυγή σημείων όπου πραγματοποιούνται διαδηλώσεις και γενικές συστάσεις ασφαλείας στη χώρα μας. Προειδοποιούν, επίσης, ότι η ελληνική αστυνομία δεν δέχεται θορυβώδεις ή απρεπείς συμπεριφορές ιδίως όταν προέρχονται από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ότι τα ελληνικά δικαστήρια επιβάλλουν βαριά πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης για τέτοια συμβάντα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/etsi-mpori-na-apofefchthi-brexit/56800

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/ektoxevonte-pireos-ke-alpha-bank-ependites-anazitoun-agorastikes-efkeries/56755

     



    ΣΧΟΛΙΑ