• Σχόλιο Αγοράς

    Μικρό καλάθι στις αγορές και το Χ.Α.

    Wall Street


    Με το Βrexit να κυριαρχεί στον ευρωπαϊκό χώρο, οι επενδυτές συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής, όπως άλλωστε συμβαίνει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

    Πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης σημείωνε πτώση 0,10% υποχωρώντας στις 857 μονάδες.

    Με άνοδο 0,25% η μετοχή της Εθνικής στα 2,758 ευρώ. Κέρδη 0,41% για την μετοχή της Alpha bank στα 1,725 ευρώ. Κέρδη 0,23% για την Eurobank στα 0,874 ευρώ.

    Με άνοδο 0,74% η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,986 ευρώ. Κέρδη 1,49% ο ΟΠΑΠ στα 9,88 ευρώ. Κέρδη 1,54% η Αegean στα 7,92 ευρώ.

    Οι συναλλαγές κινούνται στα 54 εκατ. ευρώ.

    Οι παλινωδίες του Αμερικανού προέδρου κ. Ντόναλντ Τραμπ, τόσο απέναντι στο κουρδικό, όσο και στο επίμαχο ζήτημα των εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, ενώ ουδείς γνωρίζει σε βάθος τις λεπτομέρειες της συμφωνίας για το Brexit , κρατούν τα επενδυτικά χαρτοφυλάκια σε εγρήγορση.

    «Τελειώνει ο Οκτώβριος κι ακόμα δεν έχουμε δει τις παραδοσιακές κινήσεις αναδιάρθρωσης χαρτοφυλακίων ενόψει της νέας χρονιάς», παρατηρεί ο επικεφαλής συναλλαγών της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ κ. Τ. Ζαμάνης, ενώ ο γενικός διευθυντής της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ κ. Δ. Τζάνας επαναλαμβάνει την άποψη περί ρηχής αγοράς.

    «Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από την συμπεριφορά της μετοχής της Jumbo. H διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε αύξηση μερίσματος 20% κάθε χρόνο για τα επόμενα δύο χρόνια και το χαρτί μένει… ακούνητο». Η μετοχή έκλεισε χθες περί τα 17,30 ευρώ και με την σημερινή ανεπαίσθητη αντίδραση 0,06% βρίσκεται στα 17,48 ευρώ, πολύ κοντά στα υψηλά μηνός.



    ΣΧΟΛΙΑ