ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 7 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νήσος Σάμος», μεταφέροντας 453 μετανάστες από το κέντρο της Μόριας στη Μυτιλήνη και 13 από τη Χίο. Πρόκειται για τις λεγόμενες ευάλωτες κατηγορίες που έχουν αιτηθεί άσυλο.
Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε 17 λεωφορεία με προορισμό τη δομή στο Βαγιοχώρι, κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας.
Άλλοι 71 μετανάστες μεταφέρονται από τη Λέρο και από την Κω με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 2. Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει στην πύλη Ε-1 στις 09:40 το πρωί. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας σε Αττική και Κόρινθο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 400 ακόμα αναμένεται να μεταφερθούν εντός της ημέρας με αρματαγωγό του πολεμικού ναυτικού από τη Σύμη στον Πειραιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πέτρος Μπουσουλόπουλος: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο ηθοποιός (video)
- Με βολές Δένδια κατά της αντιπολίτευσης ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ: Τα κόμματα ήταν ενήμερα για την 4η Belharra
- Αρχή για το Ξέπλυμα: Εξιχνίασε κύκλωμα που ζημίωσε το Δημόσιο με 100 εκατ ευρώ – Εμπλοκή 40 προσώπων και 15 εταιρειών
- ΤτΕ: Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα €4,104 δισ. το α’ τρίμηνο
