ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Αίρονται εμπόδια, απλοποιούνται διαδικασίες και εκσυγχρονίζουμε το θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Απελευθερώνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, μειώνουμε τους φόρους και κάνουμε τον τόπο ένα τόπο επενδυτικής σταθερότητα και κινήτρων ώστε και ο επιχειρηματικός κόσμος να αναλάβει το δικό του ρόλο: Να εμπιστευτεί την Ελλάδα και να αναπτυχθεί μαζί της», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στη νέα επένδυση του ομίλου Μυτιληναίος που σήμερα θεμελίωσε, τόνισε ότι είναι συμβατή με τις 3 κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης:
Την απολιγνιτοποίηση, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και τον περιορισμό της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από ξένες χώρες.
“Η ατζέντα της κλιματικής αλλαγής είναι ατζέντα έργων και αποτελέσματος και όχι λόγων και εξαγγελιών” σημείωσε, αναφερόμενος στο νέο Εθνικό Σχέδιο Ενέργειας που ετοιμάζεται.
Αναφερόμενος στις νέες επενδύσεις που θα γίνουν στο χώρο των ΑΠΕ σημείωσε : “Δύο μεγάλα έργα ετοιμάζονται σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και θα περάσουν σύντομα από τη Διυπουργική, 2 επενδύσεις συνολικού μεγέθους 460 MW και επένδυσης 400 εκ. ευρώ”. Επίσης συμπλήρωσε: «Εντός του 2020 θα έχει απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης ώστε σύντομα οι ΑΠΕ να γίνουν η κύρια πηγή ενέργειας για τη χώρα μας. Μέχρι το 2024 θα έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές διασυνδέσεις και θα θέσουμε χρονοδιάγραμμα για υβριδικούς σταθμούς για τα μικρά νησιά. Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έρθει και το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση».
Νωρίτερα, αναφερόμενος στη σημαντική σημερινή ημέρα για την εταιρεία Μυτιληναίος, και στη σχετική αναφορά που είχε κάνει νωρίτερα ο Πρόεδρος της εταιρείας Μυτιληναίος κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ανέφερε:
«Σε ευχαριστώ Βαγγέλη που θύμισες ότι τον Ιούνιο του 1966 ο πατέρας μου Κ. Μητσοτάκης, ως υπουργός Συντονισμού, ήταν εδώ στα εγκαίνια του πρώτου εργοστασίου παραγωγής αλουμινίου της χώρας. Ο πατέρας μου είχε προσπαθήσει πολύ να ολοκληρωθεί αυτό το έργο γιατί και τότε οι επενδύσεις αντιμετώπιζαν προβλήματα και πολλά εμπόδια.
«Διπλά χαρούμενος είμαι σήμερα, που έρχομαι εδώ 53 χρόνια μετά, ως πρωθυπουργός, σε αυτόν τον τόπο για τη θεμελίωση της μονάδας φυσικού αερίου που θα λειτουργήσει με τα υψηλότερα standards της General Electric και θα ανήκει σε μια ελληνική εταιρεία. Η επένδυση θα είναι πάνω από 350 εκατ. ευρώ και θα απασχολήσει 350 εργαζόμενους μέχρι την ολοκλήρωσή της και μετά 40», είπε χαρακτηριστικά.
“Το θρυλικό Αλουμίνιο της Ελλάδας είχε αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο μεταπολεμικό βιομηχανικό τοπίο της χώρας και το 2005 πέρασε στον όμιλο Μυτιληναίου” σημείωσε. “Σήμερα πρωταγωνιστεί σε μια νέα επιχειρηματική εποχή που έχει νέα αναπτυξιακά ζητούμενα, ανάλογα την όμως μεε εκείνα της εποχής που ξεκίνησε”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σερβία: 10.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα λόγω κακοκαιρίας – Προβλήματα και με τις πτήσεις
- Τουρκία: Δύο αντιπολιτευόμενοι δήμαρχοι καταδικάστηκαν για “τρομοκρατία” και καθαιρέθηκαν
- Ισραήλ: Το 79% των Ισραηλινών υποστηρίζει την κρατική εξεταστική επιτροπή για τις 7 Οκτωβρίου
- Στην Ελλάδα το Hyundai Inster!