• LIFE&STYLE

    Το πρώτο ηλεκτρικό αεροπλάνο γίνεται πραγματικότητα από την NASA (φωτο +video)

    • NewsRoom


    Η NASA αποκάλυψε την Παρασκευή τα σχέδια παραγωγής ενός φουτουριστικού, ηλεκτρικού αεροπλάνου για την σειρά X-plane Series, το οποίο θα ονομάζεται X-57. Σύμφωνα με την NASA το αεροπλάνο θα έχει την δυνατότητα να πετάξει το επόμενο έτος. Ένα εμπορικό επιβατικό αεροπλάνο με ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα ίσως θα  είναι έτοιμο το 2035. Το X-57 θα  κινείται με μπαταρία και θα έχει 14 ηλεκτροκινητήρες. Το φτερό του θα είναι ενιαίο, μακρύ και λεπτό με 12 κινητήρες, 6 σε κάθε μέρος και έναν μεγάλο κινητήρα στην άκρη κάθε φτερού.

    plane

    Για την ανάπτυξη του αεροπλάνου το οποίο έχει και το παρατσούκλι “Maxwell”, έχουν ανακαλυφθεί μια σειρά από μέθοδοι που βοηθούν στην ελάττωση των ρύπων που εκπέμπουν τα εναέρια μέσα στην ατμόσφαιρα. Δημιουργήθηκε για να δώσει έναν νέο αέρα εξέλιξης στην τεχνολογία των μικρών αεροσκαφών. Στόχος των επιστημόνων είναι να αποδείξουν ότι ο μεγάλος αριθμός μηχανών μπορεί να ελαττώσει το ποσό ενέργειας που καταναλώνει ένα αεροπλάνο, όταν αναπτύσσει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 280 χιλιόμετρα την ώρα.

    solar impulse solar cells

    Το πρόγραμμα των X- Planes της NASA δεν αποτελεί μια «τωρινή» υπόθεση, καθώς  η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει μπει σε ένα πρόγραμμα δεκαετίας πάνω σε πτητικά μέσα, τα οποία βελτιώνουν τις εναέριες μετακινήσεις και ελαχιστοποιούν τις βλαβερές συνέπειες των αεροπλάνων στην ατμόσφαιρα. Για αυτό και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η NASA έχει “επιβραβεύσει” την Lockheed Martin με το ποσό των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε η δεύτερη να δημιουργήσει ευκολότερα μία νέα γενιά από υπερσύγχρονα υπερηχητικά X-Planes.

    nasa

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/kerdiste-2-dorean-prosklisis-apo-mononewsgr-gia-love-athens-tin-elli-paspala-ston-kipo-tou-megarou/54627



    ΣΧΟΛΙΑ