• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Το έγκλημα συνεχίζεται- Η οικολογικά ευαισθητοποιημένη Νορβηγία εξολοθρεύει τις φάλαινες (video)

    • NewsRoom


    Αν και η ίδια, φημίζεται για τις οικολογικές τις ευαισθησίες, παρόλα αυτά η φήμη της φαίνεται να διαταράσσεται, καθώς νέες έρευνες δείχνουν, πως η Νορβηγία σκοτώνει περισσότερες φάλαινες, από το σύνολο όλων μαζί των κακόφημων χωρών που επιδίδονται στο κυνήγι αυτών.

    Αυτό φαίνεται να έδειξαν τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησαν τρεις ισχυρές περιβαλλοντολογικές οργανώσεις μαζί με την οργάνωση της υποστήριξης των δικαιωμάτων των ζώων, Animal Welfare Institute, OceanCare και ProWildlife. Συγκεκριμένα, τα στοιχεία της έρευνας φέρεται να κατηγορούν την Νορβηγία ως υπεύθυνη για το κυνήγι και θάνατο 12,000 φαλαινών από το 1993 μέχρι σήμερα. Η Νορβηγία φέρεται να έχει σκοτώσει μεγαλύτερο αριθμό φαλαινών από ότι η Ισλανδία και η Ιαπωνία μαζί, χώρες που “κρατούν” τα πρωτεία στο κυνήγι τους. Μάλιστα, οι χώρες αυτές μαζί με τα νησιά Faroe έχουν την μεγαλύτερη παραγωγή λαδιού φαλαινών.

    whaling

    Το φαινόμενο της φαλαινοθηρίας είναι ένα κρίσιμο ζήτημα, καθώς όπως τονίζουν οι ειδικοί, λόγω εμπορικών επιταγών, της παραγωγής δερματολογικών κρεμών με εκχύλισμα από το λίπος των φαλαινών, η αναχρονιστική αυτή δραστηριότητα πρέπει να σταματήσει.

    Whaling

    Ο Παγκόσμιος Οργανισμός “International Whaling Commission”, έχει απαγορεύσει την φαλαινοθηρία ήδη από το 1986, αν και σύμφωνα με τα στοιχεία, η Νορβηγία φαίνεται να την επανέφερε στο προσκήνιο το 1994. Μάλιστα ήδη από το 2014, όταν ακόμη και η Ιαπωνία περιόρισε τις δραστηριότητες της γύρω από αυτό, η Νορβηγία έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο ο αρχηγός της φαλαινοθηρίας.

    Δείτε παρακάτω το αποκαλυπτικό video:

    Διαβάστε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/i-petreleoparagogos-norvigia-katargi-ola-ta-aftokinita-me-kafsimo-venzini-i-diesel/51736

     



    ΣΧΟΛΙΑ