Έτοιμη για να γράψει και πάλι ιστορία στο ελληνικό μπάσκετ είναι η Εθνική μας ομάδα, που σε λίγη ώρα αγωνίζεται κόντρα στις ΗΠΑ για την πρόκρισή της στους 8.
Στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η μεγάλη αναμέτρηση με μια από τις πιο δυνατές ομάδες στη φετινή διοργάνωση, η οποία μάλιστα αποτελεί και ένα από τα φαβορί για το τρόπαιο. Υπενθυμίζεται ότι αυτή είναι η πρώτη αγωνιστική στο πλαίσιο των «16» του κόσμου, όπου η Εθνική μας ομάδα κατόρθωσε να προκριθεί μετά από δύο επιτυχημένες μάχες κόντρα στο Μαυροβούνιο και τη Νέα Ζηλανδία, αλλά και μια ήττα απέναντι στη Βραζιλία.
Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι η Τσεχία νίκησε πριν από λίγο τη Βραζιλία στον αγώνα που είχαν μεταξύ τους, καθώς το ανάποδο σενάριο, σε συνδυασμό με μια δική μας ήττα, θα σήμαινε αυτομάτως τον αποκλεισμό μας από τη διοργάνωση.
Η ελληνική Εθνική ομάδα καλείται τώρα να κάνει το θαύμα, κερδίζοντας τις ΗΠΑ του Γκρεγκ Πόποβιτς, που δεν έχει έρθει με όλα τα αστέρια του NBA. Απέναντι τους θα βρίσκεται ο MVP του NBA, αλλά και ο κυρίαρχος της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Αντετοκούνμπο, με μια σπουδαία ομάδα αθλητών του ελληνικού μπάσκετ.
Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής, ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν έχει καταφέρει να αξιοποιήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όσο θα μπορούσε.
Διαιτητές της αναμέτρησης ορίστηκαν οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Φέρντιναντ Πασκάλ (Φιλιππίνες) και Βόιτσεχ Λίσζκα (Πολωνία). Επόμενο παιχνίδι για την Ελλάδα τη Δευτέρα στις 11:30 απέναντι στην Τσεχία.
Όλα τα παιχνίδια του τουρνουά μεταδίδονται τηλεοπτικά από το κρατικό κανάλι της ΕΡΤ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Pfizer: Νέος «κόφτης» στις δαπάνες μετά την πτώση των εσόδων – Επιμένει στις ετήσιες προβλέψεις
- Ισπανία – Μπλακ άουτ: Η προκαταρκτική εκτίμηση αποκλείει την κυβερνοεπίθεση – Πιθανό να σχετίζεται με την παραγωγή ηλιακής ενέργειας
- Ισχυρό πρώτο τρίμηνο για την Coca-Cola – Υπερβαίνει τις εκτιμήσεις και καθησυχάζει για τους δασμούς
- Κορκίδης: Διαχειρίσιμες οι δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας
