• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Η σχέση με τον πρώην σας στο facebook βλάπτει σοβαρά την υγεία

    • NewsRoom


    Είστε στο facebook άνετος όταν σας πιάνει μία επιθυμία να πληκτρολογήσετε το όνομα της πρώην σας στην αναζήτηση. Ξαφνικά γίνεστε Sherlock Holmes και σκανάρετε κάθε καινούργια φωτογραφία, ψάχνοντας  σημάδια μήπως και ανακαλύψετε κάποιο νέο πρόσωπο ή ότι περνάει καλύτερα χωρίς εσάς.

    Στην προσπάθειά σας να φανείτε ώριμοι και να “νικήσετε” τον χωρισμό, μερικοί από εσάς επιλέγετε να μείνετε φίλοι με τον/ην πρώην σας. Όμως σύμφωνα με έρευνα αυτό μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, επηρεάζοντας την ικανότητά σας να τον/ην ξεπεράσετε.

    giphy

    Η Ψυχολόγος Tara Marshall διαπίστωσε ότι το να παραμένει κάποιος φίλος με τον/την πρώην του/της στο facebook και να παρακολουθεί το προφίλ του/της μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα αγωνίας για τον χωρισμό, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Cyberpsychology. Επίσης, το να αρνείται κάποιος/α να να διακόψει τη διαδικτυακή φιλία με τον/την πρώην του/της μπορεί να τον/την oδηγήσει στο να αισθανθεί σεξουαλική επιθυμία για αυτόν/ήν και μια λαχτάρα για τη χαμένη σχέση.

    “Συνολικά, τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η επαφή με έναν πρώην σύντροφο μέσω του Facebook μπορεί να παρεμποδίσει τη διαδικασία της επούλωσης και να οδηγήσει σε πισωγύρισμα στη σχέση”, αναφέρει η Marshall.

    giphy

    Ωστόσο, κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες στο παιχνίδι όταν ένα ζευγάρι αποφασίζει να διακόψει τη σχέση στην πραγματική ζωή.

    Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η έρευνα της Marshall δείχνει συσχέτιση, όχι αιτιώδη συνάφεια, μεταξύ σε αυτούς που παραμένουν φίλοι με τους πρώην συντρόφους τους στο Facebook και τις ψυχολογικές εκβάσεις.
    Ακόμα, η Marshall, σε τηλεφωνική συνέντευξη δήλωσε , “όλοι οι δείκτες δείχνουν ότι αυτό δεν είναι υγιές.”

    Έτσι θα πρέπει να κάνετε Unfriend τον/την πρώην σας;

    Μπορεί. Πριν ξεκινήσετε να κλικάρετε φωτογραφίες των πρώην σας με τους νέους συντρόφους τους, είναι μία καλή ιδέα ποιο είναι το κίνητρό σας για να είστε συνδεδεμένοι με αυτούς.Όταν πρόκειται για το πραγματικό κίνητρο, οι άνθρωποι συνήθως χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα, δήλωσε η Marshall: Είτε εξακολουθούν να αισθάνονται ότι συνδέονται με αυτούς είτε γιατί πραγματικά δεν τουν ενδιαφέρει και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τους ακολουθήσουν. Αν οι άνθρωποι εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία, μπορεί να είναι καλύτερα να κάνουν unfriending τους πρώην τους.

    giphy

    «Οι άνθρωποι είναι συχνά παθολογικά περίεργοι», δήλωσε η Marshall. Σπάζοντας όμως την επαφή έστω και μέσω facebook με ένα άτομο που μοιράστηκες τόση μεγάλη οικειότητα μαζί του μπορεί να είναι μεγάλο σοκ.

    «Στην περίπτωση που επιθυμούν να παραμείνουν φίλοι μέσω Facebook, αυτό θα μπορούσε να μαλακώσει τον αρχικό πόνο του χωρισμού από τη μια μεριά, ωστόσο όμως μπορεί να καθυστερήσει να τον/την ξεπεράσει.
    Η έρευνα έχει επίσης δείξει ότι η καταδίωξη μέσω του Facebook μπορεί να αυξήσει τα συναισθήματα του άγχους και της ζήλιας

    6767

    “Όσο περισσότερο μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την διαδικτυακή σας επαφή, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρετε να προχωρήσετε” είπε η Marshall.

    Αν και οι δύο πραγματικά δεν έχουν αισθήματα ο ένας για τον άλλον, τότε θα μπορούν να είναι μια χαρά και να παραμείνουν φίλοι. Σε αντίθετη περίπτωση, αυτό θα μπορούσε να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/giati-ipsos-mas-kani-pio-plousious/52930

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/ta-mistika-ton-super-star-dekathliton-tis-wall-street/52877



    ΣΧΟΛΙΑ