ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που μαίνονται στον Αμαζόνιο, προσφέρει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, μέσω του ιδρύματος Earth Alliance (Συμμαχία για τη Γη).
Πρόκειται για νέο περιβαλλοντικό ίδρυμα που ιδρύθηκε τον περασμένο μήνα από τον οσκαρικό ηθοποιό και ακτιβιστή Ντι Κάπριο και τους φιλανθρώπους Λόρεν Πάουελ Τζομπς και Μπράιαν Σεθ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας του Earth Alliance, αναφέρεται η δημιουργία ειδικού ταμείου για το δάσος του Αμαζονίου, το Amazon Forest Fund.
Εκτός από την δική του δωρεά, το Earth Alliance αναζητεί επίσης δωρεές για να βοηθήσει στην αποκατάσταση του καμένου βραζιλιανού τροπικού δάσους, που ονομάζεται και «πνεύμονας του πλανήτη».
Γνωστός ακτιβιστής, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο συμμετέχει ενεργά ακόμα σε διαδηλώσεις.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ιράν: Μια συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του είναι πιθανή, εφόσον οι ΗΠΑ έχουν ρεαλιστική στάση
- Αρθροπλαστική του ισχίου: Τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας AMIS και υποβοήθηση με σύστημα πλοήγησης το παρόν και το μέλλον
- Βανς: Εξέφρασε αισιοδοξία ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μπορεί να τερματιστεί στη συνάντηση με την Μελόνι
- Guardian: Τι περιέχει το μνημόνιο που θα υπογράψουν Ουκρανία και ΗΠΑ για επενδύσεις σε ορυκτά
