ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανεφάρμοστα χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τα αιτήματα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνία και κατάργηση του backstop, της δικλείδας ασφαλείας για να μην υπάρξουν «σκληρά σύνορα» μεταξύ Ιρλανδίας και Βρετανίας.
Όπως ξεκαθάρισε ο Μακρόν, εάν τελικά καταλήξουμε σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, τότε αυτό θα ήταν επιλογή της Βρετανίας και όχι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποιώντας ότι οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Ουάσινγκτον δεν θα μετριάσει το κόστος της άτακτης εξόδου.
«Θα μπορούσε (το κόστος ενός σκληρού Brexit) να το αντισταθμίσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Όχι. Και ακόμη και ήταν στρατηγική επιλογή τους, το κόστος θα ήταν η ιστορική υποτέλεια της Βρετανίας», προειδοποίησε. «Δεν νομίζω ότι αυτό θέλει ο Μπόρις Τζόνσον. Δεν νομίζω ότι αυτό θέλει ο βρετανικός λαός», πρόσθεσε ο Μακρόν.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας είπε επίσης ότι αύριο, στη συνάντηση που θα έχει με τον Τζόνσον στο Παρίσι, σκοπεύει να του ζητήσει «διευκρινίσεις» για τα αιτήματα που θέτει, ευχόμενος οι συνομιλίες του με το Λονδίνο για το Brexit να είναι όσο το δυνατόν πιο «φιλικές και αδελφικές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πασχαλινό αυγό με υπογραφή Louis Vuitton: Η πιο εκλεπτυσμένη αμαρτία της σεζόν
- Ρέθυμνο: Πατέρας και γιος επιτέθηκαν και χτύπησαν παρέα νεαρών επειδή έπαιζαν μπάλα
- Ασιατικά χρηματιστήρια: Σε στάση αναμονής οι επενδυτές μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο
- Κ. Μητσοτάκης: Η νέα ανάρτηση του πρωθυπουργού στο TikTok – Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε ποτέ μαζί
