• ΑΓΟΡΕΣ

    Με βουτιά υποδέχθηκε τη μείωση των επιτοκίων και τις δηλώσεις του Πάουελ η Wall Street

    Wall Street


    Με απώλειες που ξεπέρασαν το 1% έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Fed για την μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο εύρος του 2% με 2,25%, αλλά και των δηλώσεων του Πάουελ.

    Ο επικεφαλής της Fed υποστήριξε πως οι προοπτικές της οικονομίας είναι θετικές και πως βρισκόμαστε κοντά στους στόχους που έχει θέσει η Τράπεζα, αν και παραδέχθηκε πως υπάρχουν «καθοδικοί κίνδυνο από την αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομίας και την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων».

    Ωστόσο, κόντρα στις ελπίδες των αναλυτών, ο πρόεδρος της Fed ξεκαθάρισε ότι η Τράπεζα δεν βλέπει τη σημερινή μείωση των επιτοκίων σαν την αρχή ενός παρατεταμένου κύκλου μειώσεων, βάζοντας φρένο στη προσδοκία για έναν νέο γύρω χαλαρής νομισματικής πολιτικής, με επιθετικές μειώσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

    Ο Dow Jones υποχώρησε τελικά στις  26.864,27 μονάδες, κατρακυλώντας κατά 333,75 μονάδες (-1,23%), στη χειρότερη συνεδρίαση από τις 31 Μαΐου. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις 4 έκλεισαν με κέρδη, από τις οποίες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Apple (+2,04%), καθώς ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ παράλληλα οι προβλέψεις της εταιρείας ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Αντίθετα τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (-2,91%), Verizon (-2,40%) και UnitedHealth Group (-2.32%).

    Παρόμοια ήταν και η κατάσταση με τον S&P 500 που υποχώρησε κατά -1,09% στις 2.980,38 μονάδες, επίσης στη χειρότερη συνεδρίαση από τις 31 Μαΐου.

    Τέλος ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά -1,19% στις 8.175,42 μονάδες, καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τα τέλη Ιουνίου.



    ΣΧΟΛΙΑ