ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αναζητώντας τη χαμένη… ηρεμία της Δικαιοσύνης, οι αλληλοκατηγορίες της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς και του πρώην επόπτη της για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της Novartis, όπως και οι μηνύσεις τριών πολιτικών προσώπων για τη «σε βάρος τους σκευωρία», γίνονται μία τριπλή παράλληλη έρευνα, με έμμεσο χρονοδιάγραμμα περαίωσής τους.
«Καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης δεν μπορεί να «σέρνονται» επί μακρόν», έλεγαν πηγές του Αρείου Πάγου, την ώρα που και ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει θέση ως άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση της ηρεμίας μετά τη θύελλα και τις βαριές σκιές που άφησαν πίσω τους τα καταγγελλόμενα.
Έτσι, δυο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου αναλαμβάνουν από κοινού την προκαταρκτική εξέταση για τα όσα κατήγγειλαν αφενός ο πρώην επόπτης Διαφθοράς Γιάννης Αγγελής για παρεμβάσεις στην έρευνα της Novartis, αφετέρου η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μέχρι και για παράνομες κατασχέσεις απόρρητου υλικού από τον κ. Αγγελή. Παράλληλα θα διερευνηθούν οι μηνύσεις των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Αβραμόπουλου, για στημένες διώξεις σε βάρος τους.
Οι ανώτατοι εισαγγελείς Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης που θα διερευνήσουν την υπόθεση, απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση προκειμένου να καταλήξουν σε πόρισμα το ταχύτερο δυνατόν.
Από την πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τα καταγγελλόμενα είχαν χρεωθεί ως ξεχωριστές δικογραφίες στον Δημήτρη Δασούλα, στον Βασίλειο Πλιώτα και στην Βασιλική Θεοδώρου.
Ωστόσο επειδή ο πρώτος εκτελεί χρέη εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί από την κυβέρνηση ο διάδοχος της κ. Δημητρίου ενώ η δεύτερη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης), ο κ. Δασούλας ανέθεσε την υπόθεση στους κυρίους Ζαχαρή και Σοφουλάκη.
Πλέον η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου στο αίτημα του Γ. Αγγελή για εξαίρεση από την έρευνα των Δ. Δασούλα και Ξ.Δημητρίου, είναι άνευ ουσιαστικής ουσίας.