• Business

    Η Ferrari κατασκεύασε ένα μοναδικό αυτοκίνητο για πλούσιους πελάτες

    • NewsRoom


    Η Ferrari ανακοίνωσε μια μοναδική έκδοση την 458 Speciale- μια απόλυτη και τελική έκδοση της πολύ επιτυχημένης σειράς 458 και φτιαγμένη με προδιαγραφές ενός πλούσιου Βρετανού πελάτη. Η 458 MM Speciale σχεδιάστηκε από την ομάδα σχεδιασμού της Ferrari και θυμίζει την κλασσική Ferrari  288 GTO  του 1980. Το αυτοκίνητο επίσης έχει αναδιαμορφωθεί έντονα, πιο στρογγυλό εμπρόσθετο σχήμα και διαθέτει εισόδους αέρα λίγο πίσω  από τους τροχούς, ένα γνώρισμα, το οποίο το μοιράζεται με την 488  GTB. Καθώς οι είσοδοι αέρα είναι αναγκαίοι για την V8 μηχανή  ενός αυτοκινήτου, στην 458 Specale είχε φυσικά “αναρροφηθεί”.

    φερραρι2

    ferrari

    Το λευκό περλέ χρώμα λέγεται Bianco Italia, και το αμάξωμα διατρέχει μια τριπλή ρίγα με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας. Οι ζάντες θυμίζουν εκείνες μιας άλλης μοναδικής κατασκευής της φίρμας, της F12 TRS, αλλά είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά για την ΜΜ Speciale. Το εσωτερικό, σε αντίθεση με τη σπαρτιάτικηδιάθεση της συμβατικής Speciale, στην περίπτωση της ΜΜ είναι ντυμένο με καφέ δέρμα Cioccolato με άσπρες ραφές και επιπλέον υπάρχει ένα καλό ηχοσύστημα.

    ferrari5

    Η Ferrari ισχυρίζεται ότι ο αέρας χρειάζεται για να κρυώνει την άκρως ζεστή μηχανή, λόγω της διαφορετικής κλίσης της πίσω πλευράς, η οποία φαίνεται τακτοποιημένη. Η 458 MM Speciale περιλαμβάνει επίσης μια επανασχεδιασμένη αεροτομή και ένα σύστημα με προσαρμοσμένο ήχο, εσωτερικό, και ειδικές ζάντες. Για την  Ferrari δεν είναι κάτι σπάνιο να φτιάχνει κορυφαία αυτοκίνητα  για τους εκλεκτούς πελάτες της. Άλλα γνωστά παραδείγματα περιλαμβάνουν ένα πρόσφατο όχημα 4.7 δισεκατομμυρίων με Boxer κινητήρα που φτιάχτηκε ειδικά για τον θρύλο της κιθάρας  Eric Clapton και το τετράπορτο 456s για τον Σουλτάνο του Brunei.

    φερραρι



    ΣΧΟΛΙΑ