Μια εντυπωσιακή σε εμφάνιση και εύκολη σε εκτέλεση τούρτα καρπούζι προτείνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης. Δοκιμάστε να την φτιάξετε και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε. Ελαφρύ και δροσιστικό γλύκισμα που θα μείνει αξέχαστο.

Υλικά

1 ολόκληρο καρπούζι χωρίς κουκούτσια

150 γρ. αμύγδαλα, θρυμματισμένα

2 ακτινίδια, κομμένα σε κυδωνάτες φέτες

5 φράουλες, κομμένες στα 4

50 γρ. blueberries

300 γρ. γάλα καρύδας

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1 κ.σ. μέλι

Προετοιμασία και εκτέλεση

  1. Βάζουμε το γάλα καρύδας για 1 ώρα στην κατάψυξη. Μόλις περάσει η 1 ώρα αναμονής, το μεταφέρουμε από την κατάψυξη στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  2. Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας το καρπούζι και με ένα μεγάλο ίσιο μαχαίρι το καθαρίζουμε προσεκτικά από όλες τις πλευρές χωρίς να το κόψουμε.
  3. Κόβουμε τις δύο άκρες του καρπουζιού και τις ισιώνουμε ώστε να μπορεί να στέκεται όρθιο.
  4. Ισιώνουμε ομοιόμορφα περιμετρικά την επιφάνεια του καρπουζιού και το αφήνουμε στην άκρη.
  5. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα καρύδας και το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα ρίχνουμε το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
  6. Μεταφέρουμε το καρπούζι σε μια πιατέλα και απλώνουμε την κρέμα με μία σπάτουλα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του.
  7. Παίρνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τα τοποθετούμε απαλά με τα χέρια, καλύπτοντας έτσι τη μισή επιφάνεια του καρπουζιού.
  8. Τέλος τοποθετούμε στην κορυφή τα φρούτα, κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γιώργος Τσούλης