• Business

    Ρένα Δούρου: Η Αττική προσελκύει 12μηνο τουρισμό ως “ξεχωριστός προορισμός”!

    Δούρου

    Ρένα Δούρου. Περιφερειάρχης Αττικής


    “Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το…αγόρι μου”, πιστεύει η Περιφερειάρχης Αττικής κα. Ρενα Δούρου ότι πρέπει να βασίζεται η  τουριστική προβολή του Νομού!

    Ετσι εξηγείται το άρθρο-παρέμβασή της! στην εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική Greek News, σύμφωνα με το οποίο “κάθε φορά που ο ταξιδιώτης φεύγει απο την Ελλάδα, δίνει μια υπόσχεση: Να επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία”! Αυτή την υπόσχεση κα. Δούρου την έχει ήδη δώσει στον εαυτό του όταν ετοίμασε τις βαλίτσες του να φύγει απο την χώρα του κι ας ήταν αυτή η ίδια χώρα που τον έσπρωξε να αναζητήσει καλύτερο “αύριο” στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού!

    Ουσιαστικά η κα. Δούρου, ως περιφερειάρχης Αττικής, απευθυνόμενη στους Ελληνες της διασποράς με τη συγκεκριμένη παρέμβασή της, παρουσιάζει, απο μια συναισθηματική οπτική γωνία, τα πλεονεκτήματα της Αττικής ως 12μηνος τουριστικός προορισμός και εξηγεί γιατί θα πρέπει κάποιος να την προτιμήσει για τις διακοπές του ως έναν “ξεχωριστό προορισμό”!

    Ομως, η κα. Δουρού ξεχνά ότι οι Ελληνες που ζούν στο εξωτερικό και δη στην Αμερική (πολλά χιλιάδες μίλια μακριά απο την πατρίδα τους) επισκέπτονται την Ελλάδα ΜΟΝΟ για συναισθηματικούς λόγους και όχι για να θαυμάσουν το αξιόλογο τοπίο, κυρίως αυτό εντός της Αττικής, το οποίο και το “χρυσοπληρώνουν” στις περισσότερες περιπτώσεις και δεν το χαίρονται σε όλες τις περιπτώσεις. Γιατί; Γιατί τη μια ημέρα δεν θα λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω απεργίας, γιατί την άλλη θα είναι κλειστά τα μουσεία λόγω αργίας ή απεργίας, γιατί η Αθήνα, η οποία και συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον, μπορεί να είναι αποκλεισμένη λόγω διαδηλώσεων… και πολλά άλλα “γιατί”!

    dourou 2

    Και γιατί να προτιμήσουν την Ελλάδα και κατ΄επέκταση την Αττική; Μήπως τους προσφέρει καλύτερες τιμές ή άνετη διαμονή; Με τους φόρους που έχει επιβαρυνθεί το ελληνικό τουριστικό πακέτο απο την Κυβέρνηση, η Ελλάδα θα είναι απαγορευτική για τουρισμό ακόμα και για τους ίδιους τους Ελληνες!

    Και γιατί να προτιμήσουν την Ελλάδα; Με πολύ λιγότερα χρήματα βρίσκονται στην Νότια Αμερική και όχι μόνο, όπου και το περιβάλλον είναι κατά τα πρότυπα ενός πολιτισμού γνώριμου σε αυτούς, αλλά και το κυριότερο ΔΕΝ τους στοιχίζει ο “κούκος αηδόνι” το πακέτο των διακοπών τους.

    Ετσι λοιπόν, η κα. Δούρου αντί στο άρθρο της να παραθέσει συγκεκριμένες ενέργειες που έχει κάνει η Περιφέρεια για να αναβαθμίσει και να αναμορφώσει την Αττική, προσπαθεί να προσελκύσει τους Ελληνες ομογενείς μπερδεύοντας το συναίσθημα, που υπάρχει εν αφθονία σε όλους τους Ελληνες που ζούν μακριά απο την πατρίδα τους, με μια τουριστική Αττική η οποία στην πραγματικότητα δεν υπάρχει!

    Τα συμπεράσματα δικά σας!

    dourou 3

    • Κάθε φορά που ο ταξιδιώτης φεύγει από την πατρίδα, δίνει την ίδια υπόσχεση. Ότι θα επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία. Και είναι μία υπόσχεση που την κρατά. Είτε πρόκειται για τον Έλληνα της Διασποράς, είτε για τον πολίτη του κόσμου που αναζητά έναν ξεχωριστό προορισμό.
    • Και την κρατά, όχι στη βάση κάποιου είδους “υποχρέωσης”, αλλά γιατί αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, η Αττική, συνιστά έναν μοναδικό πόλο έλξης παγκόσμιας εμβέλειας, έναν “μαγνήτη” που έλκει τον επισκέπτη από όποια γωνιά της γης κι αν βρίσκεται.
    • Ως Περιφέρεια Αττικής δώσαμε από την πρώτη στιγμή το μήνυμα για μια διαφορετική προσέγγιση της τουριστικής προβολής της Αττικής. Ανοίγοντας νέους δρόμους και δημιουργώντας νέες προοπτικές μέσα από συνέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
    • Με βιώσιμη διαχείριση του τουριστικού της προϊόντος. Σκιαγραφώντας έναν Οδικό Χάρτη με τους άξονες δράσης της επόμενης πενταετίας, με στόχο την ανάπτυξη συνολικά της επισκεψιμότητας της Περιφέρειας. Δίνοντας έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα όλων των δήμων της, μακριά από λογικές αποκλεισμών.
    • Μία Περιφέρεια πολυδύναμη, που μπορεί να μυήσει τον επισκέπτη σε πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες. Πολιτισμός, φύση, αθλητισμός, γαστρονομία, θαλάσσιες εμπειρίες, συνέδρια – η Αττική προσφέρει άπειρες δυνατότητες που συνθέτουν τις ψηφίδες ενός ανεπανάληπτου προορισμού.
    • Για εκείνη την διαδρομή που δεν κάνατε αλλά κι εκείνη που λαχταράτε να επαναλάβετε ξανά και ξανά. Για ένα ταξίδι στο χθες και το σήμερα. Για την αυθεντικότητα των ανθρώπων, που δίνουν “πνοή” στη λέξη φιλοξενία. Για το μοναδικό της φως. Το μοναδικό της τοπίο.

    Το άρθρο της κας Δούρου στην εφημερίδα Greek News

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

    http://www.mononews.gr/pies-perioches-tis-attikis-protimoun-na-menoun-i-simmetechontes-stin-ekthesi-posidonia/48906

     



    ΣΧΟΛΙΑ