ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με τρία διαφορετικά μαθήματα συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2019, για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, ανάλογα με την κατεύθυνση, την οποία ακολουθούν.
Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2019 προερχόμενοι από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών στη Φυσική και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.
Τα θέματα της Φυσικής χαρακτηρίζονται μέτριας δυσκολίας, με θεωρία σχετικά βατή, με λίγα περίεργα σημεία. Το 3ο θέμα έχει αρκετές πράξεις, αλλά δεν χαρακτηρίζεται δύσκολο, ενώ το 4ο θέμα είναι αρκετά δύσκολο, με πολλές πράξεις, ενώ μοιάζει και με το περσινό. Αντιστοίχως, και τα θέματα της Ιστορίας εμφανίζουν «παγίδες» για τους εξεταζομένους.
Τα θέματα της Ιστορίας για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων ήταν τα εξής:




Τα θέματα στη Φυσικής για τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών ήταν τα εξής:
Τέλος, τα θέματα στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ήταν τα εξής:
Tην περασμένη Δευτέρα, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάστηκαν σε μαθήματα κατεύθυνσης και συγκεκριμένα σε Αρχαία και Μαθηματικά. Τα Μαθηματικά εκτιμήθηκε ότι ήταν για καλά διαβασμένους, ενώ διατυπώθηκε κριτική από την ελληνική Μαθηματική εταιρεία.
Αύριο οι Πανελλήνιες 2019 συνεχίζονται για τα ΕΠΑλ με Ανατομία-Φυσιολογία, Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, ενώ οι υποψήφιοι των ΓΕΛ επιστρέφουν στα θρανία ξανά την Παρασκευή για να εξεταστούν πάλι σε μαθήματα κατεύθυνσης και συγκεκριμένα σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Πέμπτη ανοδική συνεδρίαση για τον S&P 500 – Επιφυλακτικότητα ενόψει των αποτελεσμάτων των «Big Tech»
- Πετρέλαιο: Απώλειες 1,5% για τις τιμές μετά τις αντικρουόμενες δηλώσεις ΗΠΑ-Κίνας
- Ρούμπιο σε Λαβρόφ: «Καιρός να τελειώσει ο παράλογος πόλεμος στην Ουκρανία»
- Καβάλα: Φωτιά στην περιοχή της Κεραμωτής
