• Business

    Ποια μεγάλη τράπεζα αποφάσισε να “ξεαγχώσει” τους υπαλλήλους της

    • NewsRoom


    Επιτέλους! Οι τραπεζίτες θα πάψουν να είναι απλά ένας «αριθμός». Η Goldman Sachs πήρε μία απόφαση-σταθμό: Να καταργήσει το αριθμητικό σύστημα κατάταξης για τους υπαλλήλους της και να εισάγει αξιολογήσεις των επιδόσεών τους, στις οποίες οι εργαζόμενοι θα μπορούν συνεχόμενα να δίνουν και να λαμβάνουν ανατροφοδότηση. Όπως αποκαλύφθηκε από ενημερωτικό σημείωμα της τράπεζας, ο τιτάνας της Wall Street σχεδιάζει επίσης να εισάγει μία διαδικτυακή πλατφόρμα για τους υπαλλήλους της έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνουν ενημέρωση οποιαδήποτε στιγμή.

    Με άλλα λόγια η Goldman Sachs – η οποία είναι γνωστό πως στην αρχή κάθε χρόνου ξεφορτώνεται το 5% των ανεπαρκών υπαλλήλων της- αυτή τη στιγμή ρίχνει την αριθμητική της κατάταξη για χάρη της εποικοδομητικής κριτικής και του ποιοτικού feedback.

    NEW YORK - APRIL 16: A financial professional works in the Goldman Sachs booth on the floor of the New York Stock Exchange April 16, 2010 in New York City. Goldman Sachs was charged with fraud by the Securities and Exchange Commission over its marketing of a subprime mortgage product, sending its stock price sharply lower. (Photo by Chris Hondros/Getty Images)
    NEW YORK – APRIL 16: A financial professional works in the Goldman Sachs booth on the floor of the New York Stock Exchange April 16, 2010 in New York City. Goldman Sachs was charged with fraud by the Securities and Exchange Commission over its marketing of a subprime mortgage product, sending its stock price sharply lower. (Photo by Chris Hondros/Getty Images)

    «Αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου οι άνθρωποι μπορούν να δώσουν την καλύτερη δυναμική τους», όπως αποκάλυψε ένα εσωτερικό σημείωμα την Τετάρτη, υπογεγραμμένο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Lloyd Blankfein και τον Πρόεδρο Gary Cohn. «H παροχή υψηλής ποιότητας και συνεχούς feedback αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας και είναι παράλληλα μία σημαντική επένδυση που κάνουμε για τους ανθρώπους μας και για το μέλλον της εταιρείας μας». Πέρα από τον παράγοντα της παραμονής του εργαζομένου στο «πλήρωμα» της εταιρείας, έχει αποφασιστεί η αξιολόγηση των επιδόσεων να περιλαμβάνει επίσης μπόνους και προαγωγές. Παράλληλα, με αυτές τις αξιολογήσεις θα υπάρχει επιπρόσθετα και μία επιρροή σε αυτές τις αποφάσεις. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο πόση ακριβώς βαρύτητα θα δοθεί.

    goldmansachs (1)

    Ξεκινώντας από τον Ιούνιο και για ένα έτος, ο τραπεζικός κολοσσός στοχεύει να θέσει σε εφαρμογή τις νέες πολιτικές του. Οι αλλαγές αυτές θα εξεταστούν από ειδικούς διαχειριστές, οι οποίοι και θα δώσουν μία γραπτή περίληψη-αξιολόγηση των υπαλλήλων. Παράλληλα θα δώσουν και μια συνολική βαθμολογία για το αν ο εργαζόμενος ήταν εξαιρετικός, καλός ή αν χρειάζεται οποιαδήποτε βελτίωση. Η Goldman μειώνει επίσης τον αριθμό των αξιολογήσεων από τις 10 στις 6 ανά υπάλληλο, ώστε να εξοικονομήσει χρόνο.

    goldmansachs

    Επιπρόσθετα, οι αξιολογήσεις των επιδόσεων θα δοθούν νωρίτερα μέσα στον χρόνο, ώστε να δώσουν στους εργαζόμενους περισσότερο χρόνο να μελετήσουν τις κριτικές τους, έτσι ώστε να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους πριν ξεκινήσει η περίοδος των μπόνους. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Goldman Sachs προσπαθεί να κρατήσει στη δουλειά τους περισσότερους από τους κατώτερους τραπεζίτες της. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει αυτό το επιταχυνόμενο πρόγραμμα προαγωγών για να δημιουργήσει τους ιδανικούς τραπεζίτες.



    ΣΧΟΛΙΑ