Την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε σήμερα ο Γιάννης Σαρίδης.

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με τέσσερις βουλευτές, οπότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα.

Με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Σαρίδης δηλώνει ότι δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Γιάννης Σαρίδης είχε δώσει δύο φορές ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Στις 10 Μαΐου του 2019 όταν είχε υπερψηφίσει στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον του Παύλου Πολάκη και στις 18 Δεκεμβρίου του 2018 όταν είχε υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Και στις δύο περιπτώσεις ο Βασίλης Λεβέντης είχε αποφύγει να τον διαγράψει για να μην διαλυθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Κάτι που τελικά δεν αποφεύχθηκε περίπου έναν μήνα πριν από τις εκλογές.

«Δεν ήταν δημοκρατικό κόμμα»

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο Γιάννης Σαρίδης αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων.

Ο κ. Σαρίδης σημείωσε ότι το κόμμα στο οποίο ήταν βουλευτής είχε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν πριν μπει στη Βουλή όπου ο Βασίλης Λεβέντης έκανε το μοναχικό και επίπονο αγώνα του και η δεύτερη όταν μπήκε στη Βουλή. «Εκεί», δήλωσε ο κ. Σαρίδης, «συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων».

Υποστήριξε ακόμα ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018 και διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Τέλος, ο Γιάννης Σαρίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε: «Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».