Μακαρονάδα cacio e pepe από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε την κλασική Ιταλική μακαρονάδα με τυρί πεκορίνο, παρμεζάνα, βούτυρο και πολύ πιπέρι για ένα τέλειο και απολαυστικό γεύμα.

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Το νερό θέλουμε να είναι μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, όχι μέχρι πάνω.
  • Βάζουμε τα σπαγγέτι, χωρίς να βάλουμε αλάτι, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
  • Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μισό βούτυρο.
  • Βάζουμε το πιπέρι και αφήνουμε να λιώσει και να αρωματιστεί από το πιπέρι.
  • Σβήνουμε με 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και δέσει η σάλτσα.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί περισσότερο υγρασία βάζουμε 1-2 κουτάλες από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την άλλη μισή και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.

Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ   

ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS