• LIFE&STYLE

    Πώς η Jessica Alba εκτόξευσε στα ύψη μια εταιρεία που πλέον αξίζει 4,65 δισ. δολάρια


    Η Atlassian είναι μια κερδοφόρος εταιρεία αξίας 4,65 δις. δολαρίων και το λογισμικό project-management ‘Jira’ που παράγει είναι η ναυαρχίδα της, από τη στιγμή της ίδρυσής της το 2002. Για πολύ καιρό η εταιρεία απευθυνόταν, σχεδόν αποκλειστικά, στους προγραμματιστές και δεν είχε επεκταθεί στην αγορά των εφαρμογών για κινητά.

    Οι συνιδρυτές της Atlassian, Mike Cannon-Brookes (αριστερά) και Scott Farquhar (δεξιά)
    Οι συνιδρυτές της Atlassian, Mike Cannon-Brookes (αριστερά) και Scott Farquhar (δεξιά)

    Αυτό άλλαξε σήμερα με το λανσάρισμα του Jira για κινητά, κάτι που διευρύνει το πελατολόγιο της Atlassian. Και εδώ είναι που εμπλέκεται η διάσημη ηθοποιός και συνιδρύτρια της εταιρείας “The Honest Company” Jessica Alba, η οποία έκανε ένα ενδιαφέρον σχόλιο στο συνέδριο Dreamforce της Salesforce το Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι “Δεν ξέρω από κώδικες αλλά ένα εισιτήριο μπορώ να το ανοίξω στο Jira”.

    Αυτό το σχόλιο της Alba έκανε την Atlassian να πάρει φωτιά και να βγάλει μια εφαρμογή και να προσελκύσει για πρώτη φορά καταναλωτές που δεν είναι προγραμματιστές.

    Το νέο λογισμικό Jira, φτιαγμένο για προγραμματιστές
    Το νέο λογισμικό Jira, φτιαγμένο για προγραμματιστές

    Οι νέες εφαρμογές Jira για iPhone και Android λανσάρονται παράλληλα με μια εφαρμογή που θα συνοδεύει το προϊόν Confluence της Atlassian, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να φτιάχνουν τις δικές τους σελίδες Wiki και από το περιβάλλον ενός smartphone – μέχρι τώρα αυτό μπορούσαν να το κάνουν μόνο στον υπολογιστή.

    The Honest Company

    Η εταιρεία της Jessica Alba λέγεται “The Honest Company” και πρόκειται για μια εταιρεία που προσφέρει προϊόντα σούπερ μάρκετ και είδη για βρεφικές ηλικίες, τα οποία είναι οικολογικά και μη-τοξικά και στόχο έχει να προμηθεύει την αγορά με προϊόντα με σεβασμό στην ηθική των καταναλωτών.

    Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτιμάται στα 1,7 δις. δολάρια από τον Αύγουστο του 2015 και εξυπηρετεί τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

    Η διάσημη ηθοποιός και συνιδρύτρια της The Honest Company, Jessica Alba
    Η διάσημη ηθοποιός και συνιδρύτρια της The Honest Company, Jessica Alba

    Πρόσφατα τον Μάρτιο δέχτηκε σκληρή κριτική λόγω ενός απορρυπαντικού που παράγει το οποίο αποδείχθηκε ότι περιείχε σημαντική ποσότητα λαυρυλοθειικού νατρίου (SLS), ένα συνθετικό επιφανειοδραστικό, το οποίο η ίδια η εταιρεία είχε δηλώσει ότι δε θα χρησιμοποιούσε ποτέ και πουθενά.

    Και τον Απρίλιο όμως η εκπομπή “Good Morning America” μετέδωσε ότι η εταιρεία της Alba μηνύθηκε επειδή διαφημίζει ως οικολογικό το προϊόν ‘Premium Infant Formula’, το οποίο όμως περιέχει 11 συνθετικές απαγορευμένες ουσίες σύμφωνα με τον νόμο περί οργανικών προϊόντων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/apo-to-harrys-bar-xekinise-o-megalos-erotas-kousta-dimitras-apoklistika-sto-mononewsgr/47911

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/47821-2/47821

     



    ΣΧΟΛΙΑ