Πιροσκί με λουκάνικο από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το κλασικό ρώσικο σνακ με λουκάνικο εύκολα και γρήγορα. Αφράτη και τραγανή ζύμη με λουκάνικα Φρανκφούρτης!
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη ζύμη
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά το γάλα να είναι χλιαρό για να μην κάψει τη μαγιά.
- Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο με μέτρια ταχύτητα για 5-6 λεπτά.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια.
- Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση.
- Ανοίγουμε κάθε ζυμάρι με τον πλάστη και βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικο και τυλίγουμε σε ρολό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά.
- Βάζουμε τα πιροσκί σε ταψιά με λαδόκολλα και καλύπτουμε με πετσέτες. Αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά να κάψει στους 160οC.
- Τηγανίζουμε σε δόσεις τα πιροσκί για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.
Συστατικά
Για τη ζύμη
- 240 γρ. γάλα χλιαρό
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
- 3 αυγά μεσαία
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- αλάτι
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
- 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
- 600 ml ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Δείτε την υπόλοιπη συνταγή εδώ
ΠΗΓΗ: AKIS PETRETZIKIS