• Business

    Stop στο πάρτι του χρυσού από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ


    Το εντυπωσιακό ράλι του χρυσού, που ανέβηκε παραπάνω από 15% στο πρώτο τρίμηνο του 2016, ακολουθεί πλέον αντίστροφη πορεία. Ο χρυσός, που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο που έχει σημειώσει εδώ και τρεις δεκαετίες στην αρχή του έτους, έφτασε κοντά στην κορυφή του πίνακα στη δύναμη ενεργητικού σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Αλλά η αμερικάνικη Federal Reserve σταματάει το πάρτι για την ώρα.

    Τα πρακτικά της συνάντησης της Federal Reserve τον Απρίλιο που κυκλοφόρησαν την Τετάρτη, έδειξαν ότι η Ανοιχτή Επιτροπή Αγοράς της Fed, μπορεί να αυξήσει το επιτόκιο αναφοράς τον επόμενο μήνα εάν τα οικονομικά μεγέθη το καταστήσουν επιτακτικό.

    Τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής είπαν ότι θα ψήφιζαν υπέρ μιας οξείας αύξησης εάν η αγορά εργασίας καλυτερεύσει και ο πληθωρισμός συνεχίσει να πλησιάζει τον στόχο του 2%.

    Η νομισματική πολιτική σύσφιγξης γενικότερα εκλαμβάνεται ως αρνητικά νέα για την τιμή του χρυσού και οι επενδυτές παίρνουν τα μέτρα τους. Τα κέρδη που παρουσιάστηκαν το Μάιο έχουν εξαφανιστεί και η τιμή έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Απριλίου.

    Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει την πορεία που κατέγραψε η τιμή του χρυσού τον τελευταίο μήνα:

    gold1

    Και αυτό το διάγραμμα απεικονίζει την πτώση της τιμής του χρυσού την προηγούμενη ημέρα:

    goldprice1

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/i-liki-tis-athinas-ke-to-megalo-parti-ton-stichimatikon-eterion-tou-diadiktiou-pios-pagidefse-ton-trifona-alexiadi/46622

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/afentiko-tis-eurobank-etimazete-na-ependisi-pano-apo-1-dis-dolaria/46476

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/omilos-vivartia-epistrofi-stin-kerdoforia-meta-apo-7-chronia/46700

     



    ΣΧΟΛΙΑ