• Top Stories

    Με τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

    • NewsRoom
    αυγα

    Πασχαλινά αυγά με σχέδια από λάστιχο


    Ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού ανήμερα το Πάσχα. Ωστόσο, σε ποιες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν βροχές, ακόμη και χαλάζι, τα ξημερώματα.

    Το θετικό είναι ότι φεύγει η αφρικανική σκόνη και έτσι την Κυριακή του Πάσχα η ημέρα θα είναι ηλιόλουστη και ζεστή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Αθηνών, καλός καιρός θα επικρατήσει έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, με μοναδική εξαίρεση τα φαινόμενα που αναμένονται τις πρώτες ώρες της Κυριακής του Πάσχα, κατά κύριο λόγο στην βόρεια και κεντρική ηπειρωτική χώρα.

    Βροχές στη Θεσσαλονίκη το βράδυ

    Πιο αναλυτικά, από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου αναμένονται βροχές, όμβροι και καταιγίδες, στην βορειοανατολική Πελοπόννησο, στην Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία.

    Ιδιαίτερα στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας υπάρχει και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, καιρός με παροδικές νεφώσεις αναμένεται τις πρωινές ώρες της Κυριακής στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κατά τόπους στα ορεινά.

    Βροχές και σποραδικές καταιγίδες όμως, ενδέχεται να είναι το σκηνικό του καιρού νωρίς την Κυριακή του Πάσχα στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, όμως γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Έτσι, για το υπόλοιπο της Κυριακής αλλά και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όλα τα μυστικά για να ψηθεί σωστά το αρνί το Πάσχα: Τι συμβουλεύει ένας σεφ με αστέρι Michelin

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για νόστιμο αρνάκι στη γάστρα με πατάτες και μυρωδικά



    ΣΧΟΛΙΑ