ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Εκτέλεση
Για το αρνί στη γάστρα με πατάτες, ψιλοκόβουμε πρώτα το σκόρδο με το μπέικον, τη ρίγανη και το δεντρολίβανο. Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και μπήγουμε το αρωματικό μείγμα (μπέικον, σκόρδο, μυρωδικά). Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς. Τις αραδιάζουμε στη γάστρα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε στα έξι. Το προσθέτουμε στις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το μπούτι πάνω στα λαχανικά.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο.
Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα. Ψήνουμε για 1 ώρα και 15΄ στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Μετά την πρώτη ώρα ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 20΄.
Υλικά Συνταγής
- 3 φέτες μπέικον
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- 1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
- 1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.700 γραμ
- 1 κιλό πατάτες
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι
- πιπέρι
Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ.
ΠΗΓΗ: argiro barbarigou