Σωματείο ετοιμάζουν προσεχώς οι ψητοπώλες και λίγο πριν την ίδρυσή του προαναγγέλλουν αύξηση στο αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, το τυλιχτό σουβλάκι. Η αύξηση θα φτάνει ακόμη και το 15%, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι ψητοπώλες δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν την αύξηση του 30% στο κόστος των κρεάτων και θα μετακυλήσουν μερικώς το κόστος στον καταναλωτή.

Κοντά στα 3 ευρώ το τυλιχτό

Ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι, αλλά γιατί φτάνει. Γιατί πρώτα απ’ όλα ζούμε σε ένα περιβάλλον που η φορολογία είναι στα ύψη, οι ασφαλιστικές εισφορές είναι στα ύψη. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη, δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα, ανεβαίνουν συνέχεια. Έχουμε μία αύξηση στη τιμή στο κρέας από 1η Μαρτίου 30%».

Ο κ. Πολύζος προσέθεσε ότι οι καταναλωτές δεν θα στεναχωρηθούν από την αύξηση στο σουβλάκι και στο τυλιχτό. «Θα στεναχωρηθεί αν δεν υπάρχει ποιότητα στο προϊόν που θα πάρει. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει αυτή η ποιότητα γι’ αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας» είπε χαρακτηριστικά.

Από 1η Μαΐου τα… δυσάρεστα

Σύμφωνα με τον ίδιο ιδιοκτήτη, το ποσοστό της αύξησης «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ενα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ήδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει» συμπλήρωσε.

Μέχρι στιγμής, πάντως, απουσία συλλογικού οργάνου δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις του κλάδου για τις τιμές στα σουβλάκια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 6 εύκολες και διαφορετικές συνταγές με πίτα (από σουβλάκι, αραβική)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολα σουβλάκια λαχανικών από τον Άκη Πετρετζίκη