ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων, που μοσχοβολάει φρέσκο γάλα, αρωματική βανίλια και κανέλα. Το μυστικό της επιτυχίας για το ρυζόγαλο δεν είναι τα υλικά που είναι και θα είναι πάντα τα ίδια βασικά συστατικά (γάλα, ρύζι και ζάχαρη), αλλά ο τρόπος και ο χρόνος βρασμού. Όταν το γάλα πάρει βράση, η φωτιά χαμηλώνει, η κατσαρόλα σκεπάζεται και το ρυζόγαλο σιγοβράζει για περίπου 25-30 λεπτά.
Όλα τα βήματα της συνταγής από τον Γιώργο Τσούλη.
Υλικά
- 1 λίτρο Γάλα
- 100 γρ. Ρύζι αρμπόριο, για ριζότο
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 2 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- Κανέλα, για το πασπάλισμα
Προετοιμασία και Εκτέλεση
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα.
- Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράζει για περίπου 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Η φωτιά πρέπει να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει.
- Μετά το πέρας αυτού του χρόνου δοκιμάζουμε ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μπολάκια. Αφού τα αφήσουμε λίγο να κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο.
- Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το γλυκό από την Πορτογαλία που κατακτά τον κόσμο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο γλυκό κουταλιού πορτοκάλι: Γεμάτο άρωμα και γεύση!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΕΞ για αεροπορική τραγωδία στην Νότια Κορέα: Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων
- Άκης Σκέρτσος: Μόνο μια ακμαία οικονομία εγγυάται πόρους για μια ασφαλή και ευημερούσα κοινωνία
- Λαβρόφ: Εγκαταλείπουμε το μορατόριουμ ανάπτυξης πυραύλων μικρού και μέσου βεληνεκούς
- Η Πολωνία στο τιμόνι της ΕΕ το 2025: Η ατζέντα της πολωνικής Προεδρίας και οι προκλήσεις