Υποχρεωμένοι είναι όσοι έχουν προϊόντα «χύμα» προς διάθεση σε καταστήματα εστίασης (ταβέρνες, εστιατόρια κτλ) να έχουν σε ευκρινές σημείο έγγραφο με την ταυτότητα προέλευσης αυτών των προϊόντων, σύμφωνα με τη νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στους αποσταγματοποιούς τσίπουρου, αυτοί μπορούν να διαθέσουν νόμιμα τις ποσότητες τσίπουρου, που έχουν παράξει, αρκεί να τις δηλώσουν, έστω και αν μέχρι τώρα δεν τις διέθεταν με τις νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις της τροπολογίας που κατατέθηκε στη Βουλή, δίνεται η δυνατότητα στους διήμερους αποσταγματοποιούς να διαθέσουν, με νόμιμα παραστατικά, τα προϊόντα απόσταξης τσίπουρου που έχουν, απλά και μόνο με την δήλωση των αποθεμάτων τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΦΕΤ: Όλα όσα πρέπει να προσέξετε για τις πασχαλινές αγορές τροφίμων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Στασινός (TEE): «Επικίνδυνο και οπισθοδρομικό το νομοσχέδιο περί αιγιαλού»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρεμένος για υπόθεση Πετσίτη: Ό,τι χρήζει διαλεύκανσης να διαλευκανθεί