• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια κέρδη σε Wall Street, στον απόηχο των πρακτικών της FED και των ανακοινώσεων της ΕΚΤ

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να κλείσουν, έστω και την τελευταία στιγμή, και οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Stree, με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναλύσουν τα πρακτικά της FED αλλά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ.

    Σύμφωνα με τα πρακτικά, η απόφαση της FED να σταματήσει η αύξηση των επιτοκίων για φέτος φέρεται να καθοδηγήθηκε από την αμηχανία για την αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία αλλά και τον υποτονικό πληθωρισμό. Μάλιστα, «πολλοί» αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι ο πληθωρισμός δεν θα μπορέσει να φτάσει το στόχο της τράπεζας, που βρίσκεται στο επίπεδο του 2%.

    Παράλληλα, οι επενδυτές είχαν στραμμένα τα βλέμματά τους και στην Ευρώπη, όπου η ΕΚΤ ανακοίνωσε πως διατηρεί σταθερά τα επιτόκια στην Ευρωζώνη. Πάντως, ο Μάριο Ντράγκι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΕΚΤ να επανεξετάσει την πολιτική των αρνητικών επιτοκίων.

    Την ίδια ώρα συνεχίζει να προκαλούν ανησυχία οι απειλές του Ντόναλντ Τραμπ προς την ΕΕ για επιβολή δασμών 11 δισ. δολαρίων στις εισαγωγές. Μάλιστα οι απειλές έφτασαν την ώρα που η ΕΕ και η Κίνα πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη ετήσια συνάντησή τους, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν την ανάγκη για ανάπτυξη ενός λειτουργικού εμπορικού συστήματος βασισμένο σε κανόνες. Έναν σαφή υπαινιγμό για την στάση του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ανακαλύπτει συνεχώς νέα ζητήματα, στο πλαίσιο του προστατευτισμού που επιχειρεί να επιβάλει στην αμερικανική οικονομία.

    Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ο Dow Jones έκλεισε στις 26.157,16 μονάδες με οριακά κέρδη +0,03%. Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.888,21 μονάδες με άνοδο +0,35% ενώ ο Nasdaq στις 7.964,24 μονάδες, με κέρδη +0,69%.

     



    ΣΧΟΛΙΑ