Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των υπαλλήλων στον ΟΤΕ για συμμετοχή στα δύο προγράμματα εθελουσίας εξόδου που έχει εξαγγείλει για φέτος η διοίκησή του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης εργαζομένων και έμμισθων δικηγόρων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση έως τα τέλη του 2025 (Πρόγραμμα Α), έχουν κατατεθεί 555 αιτήσεις και για το ανοιχτό πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης (Πρόγραμμα Β), για εργαζόμενους και εμμίσθους δικηγόρους που δεν βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση 198.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατατεθεί και 105 αιτήσεις από εργαζόμενους που δεν πληρούν τα κριτήρια των δύο παραπάνω προγραμμάτων.

Η διοίκηση του ΟΤΕ θα αποφασίσει τις επόμενες ημέρες για το πόσες αιτήσεις πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει καθώς και για το πόσες μπορεί να κάνει αποδεκτές. Όπως έχει ανακοινωθεί εξαρχής θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα Α προβλέπει αναπλήρωση εισοδήματος από 70% έως και 90% ανάλογα με το πόσο κοντά είναι κάποιος στο να συνταξιοδοτηθεί. Οι εργαζόμενοι οι οποίοι θα συμμετέχουν θα λάβουν επίσης τη νόμιμη αποζημίωσή τους, τα χρήματα για τις εισφορές τους (κύρια ταμεία και επικουρικά) έως τη συνταξιοδότησή τους, ενώ θα έχουν, μέχρι να λάβουν σύνταξη, την ιδιωτική ασφάλεια που είχαν ως εργαζόμενοι.

Το πρόγραμμα Β αφορά όσους έχουν περισσότερα από 10 χρόνια στην επιχείρηση και είναι πάνω από 40 ετών (εξαιρούνται κάποιες από τις ειδικότητες όπως είναι οι τεχνικοί πεδίου, οι πωλητές, οι επιστήμονες πληροφορικής κ.α.). Ανάλογα με την ηλικία τους θα λάβουν ως αποζημίωση 38 έως 50 μισθούς οι οποίοι προσαυξάνονται ανάλογα με τη θέση ευθύνης που κατέχουν και τον αριθμό των παιδιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Τζέης (Atradius): «Έτσι βρίσκουν ρευστότητα οι Έλληνες εξαγωγείς»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανδρέας Γιαννόπουλος (InvestGR Forum): «Η Ελλάδα έχει ζωτική ανάγκη από ξένες επενδύσεις»

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σταθάκης: Mέχρι τέλος του Απριλίου o διαγωνισμός για τα λιγνιτικά θα έχει αποτέλεσμα