ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Όπως εξήγησε ο ίδιος, «ο εξαγωγέας μπορεί να πουλήσει τις ασφαλισμένες απαιτήσεις από τους ξένους πελάτες του, σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή σε οίκους factoring ή και σε funds στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με κάποιο discount, αποκτώντας έτσι την πολύτιμη ρευστότητα που χρειάζεται για να προωθήσει τα προϊόντα του». Και αυτό με ανταγωνιστικό επιτόκιο και χαμηλό κόστος, γιατί οι απαιτήσεις του είναι πλήρως εξασφαλισμένες και δεν πρόκειται να χαθούν. Μάλιστα, αποκάλυψε πως ήδη 1 στους 4 πελάτες τους στην Ελλάδα χρησιμοποιεί την ασφάλιση πιστώσεων για να αντλήσει κεφάλαιο κίνησης.
Σύμφωνα με τον κ. Τζέης, μέχρι σήμερα η Atradius έχει εγκρίνει στους Έλληνες εξαγωγείς πιστωτικά όρια ύψους 2 δισ. ευρώ ενώ ο αντίστοιχος πιστωτικός τζίρος που καλύπτει υπολογίζεται σε περίπου 8 δισ. ευρώ (!), δηλαδή περίπου το ¼ της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας ελληνικής. Εφ’ όσον απαιτηθεί, αποζημιώνει τους πελάτες της, το ανώτερο σε έξι μήνες από την αρχική ημερομηνία πληρωμής της απαίτησης ενώ φροντίζει με δικά της έξοδα και πόρους να στραφεί κατά του «κακού οφειλέτη» και να διεκδικήσει για λογαριασμού του εξαγωγέα την απαίτησή του.
Η Atradius Creditor y Caucion SA δραστηριοποιείται στην Ελλάδα 22 χρόνια και κατέχει ηγετική θέση στην ασφάλιση πιστώσεων. Είναι μέλος του Atradius Group, έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους πιστώσεων παγκοσμίως με παρουσία σε 55 χώρες και 90 χρόνια ιστορίας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σ. Θεοφάνης (ΟΛΘ): Μέχρι το τέλος του 2022 θα ολοκληρωθεί το επενδυτικό σχέδιο των 180 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με 100 εκατ. ευρώ επανέρχεται στη ζωή η πτωχευμένη Hellenic Steel
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα που όλοι θα θέλαμε να εργαζόμαστε