ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένταση επικρατεί έξω από το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβαταά Θεσσαλονίκης, όπου εκατοντάδες μετανάστες, μεταξύ των οποίων και αρκετές οικογένειες, έχουν συγκεντρωθεί ζητώντας να εισέλθουν στη δομή φιλοξενίας.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο αριθμός των μεταναστών ξεπερνά τους 500, ενώ συνεχώς έρχονται και άλλοι με λεωφορεία. Η αρχή έγινε με 40 έως 50 άτομα, οι οποίες έστησαν σκηνές έξω από το στρατόπεδο.
Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, νωρίτερα σημειώθηκε μάλιστα ένταση με τους αστυνομικούς, που βρίσκονται στο σημείο, καθώς ορισμένοι εκ των μεταναστών εκτόξευσαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς.
Η Αστυνομία επιχειρεί να ελέγξει την κατάσταση με τρόπο, ώστε να μη δημιουργηθούν επεισόδια, λόγω και της παρουσίας οικογενειών και παιδιών στο σημείο.
Την ίδια ώρα, κλειστή παραμένει η Συμμαχική Οδός, έξω από το στρατόπεδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κ. Μητσοτάκης: Η νέα ανάρτηση του πρωθυπουργού στο TikTok – Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε ποτέ μαζί
- Ντόναλντ Τραμπ: Επιβάλλει λιμενικά τέλη σε κινεζικής κατασκευής πλοία – Ποιοι θα πληρώνουν
- Καιρός: Μεγάλη Παρασκευή με συννεφιά – Η πρόγνωση για το Πάσχα
- «Μάχη» στον Αργοσαρωνικό: 20 εταιρείες και κοινοπραξίες θα δρομολογήσουν 75 πλοία την περίοδο 2025 – 2026
