• Business

    Σε εταιρεία του Θ. Λασκαρίδη το μεγαλύτερο πλοίο της Mercator

    Θανάσης Λασκαρίδης, εφοπλιστής


    Στην απόκτηση του χωρητικότητας 92.500 dwt πλοίου Chitra Prem (μετονομάστηκε σε Zeus, έτος κατασκευής 2010) προχώρησε τον προηγούμενο μήνα η Lavinia Corp, συμφερόντων του Θανάση Λασκαρίδη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds.

    Πηγή της εταιρείας επιβεβαίωσε την απόκτηση του πλοίου σε πλειστηριασμό, χωρίς να αποκαλύψει πληροφορίες για το αντίτιμο. Ορισμένοι εκτιμούν πως η πώληση του πλοίου είχε ολοκληρωθεί πριν τον πλειστηριασμό.

    Ο αξιωματούχος της Lavinia δήλωσε στο Reuters ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία αγοράζει πλοίο από δεύτερο χέρι.

    Ο Θ. Λασκαρίδης δεν είναι ο μοναδικός Έλληνας πλοιοκτήτης που αν και ο γενικότερος προσανατολισμός του είναι στην επέκταση του στόλου του με νεότευκτα πλοία, τώρα μπαίνει στην αγορά των μεταχειρισμένων πλοίων, με κίνητρο τις χαμηλές τους τιμές – ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Δ. Αγγελάκος.

    Η Lavinia δεν αποκλείει μάλιστα και περαιτέρω προσθήκες μεταχειρισμένων πλοίων, αν εμφανιστούν παρόμοιες ευκαιρίες. Η εταιρεία έχει σήμερα περίπου 30 πλοία.

    Η Mercator αγόρασε το εν λόγω πλοίο ως Benedetta d’ Amato το 2010 έναντι 39,7 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010 και ήταν το μεγαλύτερο της εταιρείας. Η εισηγμένη στη Σιγκαπούρη εταιρεία γνωστοποίησε τον προηγούμενο μήνα την αδυναμία της να συνεχίσει τη λειτουργία του πλοίου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της.

    Τους τελευταίους εννέα με δέκα μήνες η Mercator έχει δει περιουσιακά της στοιχεία να κατάσχονται από τράπεζες και να πωλούνται για να εξυπηρετηθούν τα χρέη της. Τον προηγούμενο μήνα οι πιστωτές της εταιρείας προχώρησαν σε κινήσεις για την πώληση τουλάχιστον έξι πλοίων.

    Το TradeWinds ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι τα χρέη της Mercator είναι τόσο δυσβάσταχτα, που δύο από τα πλοία της που πωλήθηκαν για διάλυση στην Alang κατασχέθηκαν τον προηγούμενο μήνα για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 33.500 ευρώ και για την απελευθέρωσή τους πλήρωσαν οι νέοι τους ιδιοκτήτες.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Ρέστης-Αγγελικούσης πωλούν πλοία για scrap

    agelikousis1



    ΣΧΟΛΙΑ