• ΑΓΟΡΕΣ

    Οι επενδυτές πληρώνουν τη Γερμανία για να της… δανείσουν

    • NewsRoom


    Η Γερμανία πούλησε σήμερα 10ετή ομόλογα με αρνητική απόδοση για πρώτη φορά από το φθινόπωρο του 2016. Συγκεκριμένα, το γερμανικό Δημόσιο προχώρησε στην έκδοση 10ετών ομολόγων ύψους 2,4 δισ. ευρώ, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται, σύμφωνα με τον γερμανικό ΟΔΔΗΧ, στο -0,05%.

    Η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 2,6 φορές, γεγονός που πιστοποιεί την ισχυρή ζήτηση που υπάρχει από την πλευρά των επενδυτών και δείχνει ξεκάθαρα πόσο εμπιστεύονται οι επενδυτές το «ασφαλές καταφύγιο» των γερμανικών ομολόγων για την τοποθέτηση των χρημάτων τους σε ταραγμένους καιρούς για τις υπόλοιπες αγορές.

    Να σημειωθεί ότι αρνητική απόδοση σημαίνει ότι οι επενδυτές που μπήκαν στην έκδοση και θα διακρατήσουν τα ομόλογα που αγόρασαν μέχρι τη λήξη τους θα έχουν σίγουρα ζημία.

    Σημειώνεται επίσης ότι, αν και έχουν υπάρξει και άλλες γερμανικές ομολογιακές εκδόσεις με αρνητική απόδοση, είναι η πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2016 που η Γερμανία εκδίδει Bunds, δηλαδή ομολογιακούς τίτλους διάρκειας τουλάχιστον 10 ετών, με απόδοση κάτω από το μηδέν, καθώς σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι τίτλοι ήταν μικρότερης διάρκειας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σε άγρια περιδίνηση η Τουρκία – Εντολή Ερντογάν να μη φύγει ούτε λίρα – Στο 700% το overnight



    ΣΧΟΛΙΑ