• Ροή Ειδήσεων

    Nadia Calvino: Ανάπτυξη “βλέπουν” οι Ισπανοί παρά τις εκλογές

    • Bloomberg
    Nadia Calvino

    Nadia Calvino


    Η υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Nadia Calvino δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ταχύτερα από τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ και ότι οι εκλογές σε δύο μήνες δεν θα έχουν σημαντική επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη. Η Calvino και ολόκληρη η ισπανική σοσιαλιστική κυβέρνηση προετοιμάζονται για πρόωρες εκλογές στις 28 Απριλίου, οι οποίες αποφασίστηκαν αφού τα μέλη του Κοινοβουλίου κατά πλειοψηφία απέρριψαν τον προϋπολογισμό του 2019 τον οποίο παρουσίασε ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez.

    Σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg την Τρίτη, η υπουργός σημείωσε την πρόβλεψη της κυβέρνησης για ανάπτυξη 2,2% φέτος, από 2,5% που πέτυχε η χώρα το 2018. «Δεν νομίζω ότι αυτό θα επηρεαστεί σημαντικά από το γεγονός ότι θα έχουμε εκλογές», είπε ο Guy Johnson στη Μαδρίτη.

    Η πρόσφατη προσφυγή στις κάλπες αύξησε την πολιτική αβεβαιότητα στην Ισπανία, αλλά οι επενδυτές φαίνεται να είναι σχετικά ενοχλημένοι από την έλλειψη σαφήνειας σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας. Η απόδοση των δεκαετών ομολόγων που συγκρίνονται με τα ανατίστοιχα γερμανικά) έχει περιοριστεί από τότε που ο Sanchez προκήρυξε πρόωρες εκλογές στα μέσα Φεβρουαρίου.

    Η Calvino λέει ότι η Ισπανία επωφελείται από βελτιώσεις που συμβάλλουν στην πολιτική και οικονομική σταθερότητα. “Έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στις χρηματοπιστωτικές αγορές και θα συνεχίσουμε με αυτή την τάση μέχρι τις εκλογές και μετά”, ανέφερε.



    ΣΧΟΛΙΑ