ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Υλικά Συνταγής
- 24 κανελόνια
-
Για τον κιμά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένο
- 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/4 φλ. κονιάκ
- 400 γραμ. ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 ξύλο κανέλα
- αλάτι
- πιπέρι
-
Για την εύκολη μπεσαμέλ
- 1 λίτρο γάλα
- 4 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. μοτσαρέλα ή κασέρι ή γραβιέρα
- 1 αβγό (προαιρετικά)
-
Για την εύκολη σάλτσα ντομάτα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ στο φούρνο, σοτάρουμε πρώτα τον κιμά στο λάδι να ροδίσει για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα να πιουν τα υγρά τους για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πελτέ, ψήνουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε το δαφνόφυλλο και την κανέλα.
Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 15-20 λεπτά να μειωθούν τα υγρά.
Αφαιρούμε τα αρωματικά μετά από 5 λεπτά ή αν θέλουμε πιο έντονα αρώματα, τα αφήνουμε μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός. Αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση κιμά.
Προαιρετικά, προσθέτουμε λίγο τυρί τριμμένο. Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με κουταλάκι ή με τα δάχτυλα.
Για την εύκολη μπεσαμέλ
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και προαιρετικά το αυγό). Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.
Για την εύκολη σάλτσα ντομάτας
Βράζουμε όλα τα υλικά για 10 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς C στον αέρα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα.
Βάζουμε μια κουταλιά σάλτσα ντομάτας σε πυρίμαχο σκεύος 35×25. Προσθέτουμε και 2 κουταλιές από την έυκολη κρέμα μπεσαμέλ.
Δημιουργούμε δηλαδή, ένα υγρό στρώμα με κρέμα μπεσαμέλ και σάλτσα ντομάτας, για να ακουμπήσουμε τα κανελόνια.
Βάζουμε επάνω τα γεμισμένα κανελόνια. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ντομάτα και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να ροδίσει η επιφάνεια για 10 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά στον πάγκο και τα σερβίρουμε ζεστά με την κρεμένια σάλτσα τους να τρέχει στο πιάτο.
Πηγή: argiro.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο σπέσιαλ συνταγή για μακαρονόπιτα – Ό,τι πρέπει για το Σαββατοκύριακο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυθεντική γαλλική συνταγή για νοστιμότατες πατάτες αλά κρεμ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλλία: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της βίας σε βάρος των γυναικών σε όλη τη χώρα
- Φιντάν: Το Αιγαίο να μετατραπεί σε περιοχή οικονομικής ευημερίας για τις χώρες μας
- Βοιωτία: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Αλίαρτο
- Χαμάς: Μία όμηρος σκοτώθηκε σε ζώνη που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση στην βόρεια Γάζα