• LIFE&STYLE

    Kαταγγέλουν οι δικηγόροι της 4χρονης: Κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων πίσω από την υπόθεση


    Την άκρη του νήματος αναζητούν, από την Κυριακή το απόγευμα οι αστυνομικές αρχές, για την 24ωρη, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, εξαφάνιση της 4χρονης Μαρίας–Ειρήνης Πρίντεζη.  Οι άνδρες της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» γύρω από την εξαφάνιση του τετράχρονου κοριτσιού προς το παρόν αποκλείουν το σενάριο της απαγωγής, ενώ ο εισαγγελέας συνέταξε ένα κατηγορητήριο κόλαφο εναντίον των γονιών Μαρίας- Ειρήνης.

    «Από κοινού ενεργώντας, ύστερα από συναπόφαση και με κοινό δόλο, με πρόθεση εξέθεσαν και κατέστησαν αβοήθητο πρόσωπο που έχουν στην προστασία τους και που έχουν υποχρέωση να το διατρέφουν και να το περιθάλπουν. Συγκεκριμένα, οι τυγχάνοντας γονείς της ανήλικης Μαρίας- Ειρήνης, αν και ήταν υποχρεωμένοι να τη φροντίζουν και να την προστατεύουν λόγω του νεαρού της ηλικίας της, εξέθεσαν αυτή σε μεγάλο κίνδυνο για την σωματική της υγεία και ακεραιτότητα», αναφέρει η έκθεση του εισαγγελέα με την οποία παραπέμπεται σε δίκη το ζευγάρι.

    Την ίδια ώρα που οι δικηγόροι της οικογένειας υποστηρίζουν ότι πίσω από την εξαφάνιση του 4χρονου κοριτσιού κρύβεται κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων,οι γονείς της οδηγούνται και πάλι σήμερα το πρωί ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσουν για την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και μάλιστα σε δόλο.

    Η υπεράσπιση όμως της οικογένειας Πρίντεζη μετά τη μήνυση που κατέθεσε χθες για αρπαγή του τετράχρονου κοριτσιού από άγνωστα πρόσωπα, σήμερα έρχεται να προσθέσει μια νέα διάσταση γύρω από την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Οι δικηγόροι της οικογένειας Κωνσταντίνος Τζινάκος και Σταύρος Γεωργόπουλος κάνουν λόγω για κύκλωμα εμπορίας παιδιών και οργάνων που βρίσκεται πίσω από την περίεργη εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού. Μάλιστα όπως αναφέρει ο ένας εκ των συνηγόρων, ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγγελθεί στις διωκτικές αρχές πέντε περιστατικά απόπειρας αρπαγής ανηλίκων, γεγονός που αποδεικνύει τις υποψίες τόσο της οικογένειας όσο και των νομικών της εκπροσώπων ότι πίσω από την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας – Ειρήνης βρίσκονται άτομα που δραστηριοποιούνται στις αρπαγές ανηλίκων με σκοπό την παράνομη υιοθεσία τους αλλά και την πώληση των οργάνων τους.

    «Τα στοιχεία με τις απόπειρες αρπαγών τα έχω συγκεντρώσει από τις αστυνομικές αρχές», δήλωσε ο κ. Σταύρος Γεωργόπουλος. Βάσει όλων των παραπάνω αλλά και των υπόλοιπων στοιχείων που έχουν συγκεντρώσει οι δικηγόροι της οικογένειας Πρίντεζη είναι πλέον πεπεισμένοι ότι οι πελάτες τους είναι αθώοι κι ότι το μικρό κοριτσάκι εξαφανίστηκε από κάποια άτομα τα οποία τελικά το εγκατέλειψαν στο σημείο που βρέθηκε, καθώς φοβήθηκαν ότι οι πράξεις τους θα αποκαλυφθούν μετά τις πολυπληθείς έρευνες που γίνονταν αλλά και από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

    Τέλος, σήμερα, το σπίτι της μικρής Μαρίας – Ειρήνης που μένει μαζί με τους γονείς τους στον Πειραιά θα το επισκεφτεί κοινωνικός λειτουργός προκειμένου να αποφανθεί αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες έτσι ώστε να επιστρέψει και πάλι το τετράχρονο κοριτσάκι στο οικογενειακό του περιβάλλον.

    Διαβάστε ακόμα:

    http://www.mononews.gr/sok-ta-metra-tis-kivernisis-tha-ischisoun-anadromika/43038

    Διαβάστε επίσης:

    http://www.mononews.gr/armageddon-pantou-tin-kiriaki-psifizete-to-asfalistiko-me-apergia-ton-dimosiografon/43031

     



    ΣΧΟΛΙΑ