• ΑΓΟΡΕΣ

    Ήπια κέρδη στις ευρωαγορές μετά τη λήξη των εμπορικών συνομιλιών


    Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωαγορές, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο.

    Οι δύο χώρες δήλωσαν ότι υπήρξε πρόοδος σε ορισμένα από τα πιο ακανθώδη ζητήματα στον εμπορικό τους πόλεμο, με τον Donald Trump να αφήνει να εννοηθεί ότι μια νέα προεδρική διάσκεψη κορυφής θα  είναι απαραίτητη για την επίλυση της οικονομικής σύγκρουσης μέσα στον επόμενο μήνα.

    Χτες, στο τέλος των διήμερων διαπραγματεύσεων στην Ουάσινγκτον, ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ, Robert Lighthizer, δήλωσε ότι οι συνομιλίες του με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, επικεντρώθηκαν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις από το Πεκίνο, όπως ο τερματισμός της αναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογίας από αμερικανικές εταιρείες.

    Πίσω στην Ευρώπη, στις 12 το μεσημέρι αναμένεται η ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, με το consensus να υποδεικνύει μείωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στο 1,4%, έναντι 1,6% της προηγούμενης περιόδου. Στις 15:30 ώρα Ελλάδος, αναμένονται και τα μηνιαία στοιχεία εργασίας για τις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να παραμένουν αβέβαιοι για τα αποτελέσματα, δεδομένης της μερικής παράλυσης της κυβέρνησης, διαρκείας 5 εβδομάδων.

    Προς το παρόν, οι δείκτες της ζώνης παραμένουν θετικοί παρά τα χειρότερα στοιχεία του κλάδου μεταποίησης που δημοσιεύτηκαν για Γερμανία και Ιταλία. Στο +0,24% βρίσκεται ο DAX, στο +0,34% o FTSE 100, στο +0,14% ο CAC 40  και στο +0,13% ο ΜΙΒ.



    ΣΧΟΛΙΑ