ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μόλις 3 μήνες μετά τον εγκλεισμό της στη φυλακή η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου διεκδικεί την υπό όρους αποφυλάκιση της. Η Σταυρούλα Κουράκου κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο θα κριθεί από την ίδια ανακρίτρια που στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη έστειλε εκείνη και τον σύζυγο της, προσωρινά κρατούμενους στη φυλακή.
Μετά από διήμερη απολογία, ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και η σύζυγος του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατηγορία που και οι δύο αρνούνται.
Το ζευγάρι είχε κριθεί ύποπτο φυγής στο εξωτερικό καθώς, σύμφωνα με το ένταλμα της προσωρινής του κράτησης, έχει άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
Επιπλέον ανακρίτρια και εισαγγελέας είχαν κρίνει ότι ο κ.Παπαντωνίου και η κα Κουράκου, εάν αφεθούν ελεύθεροι, είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (κρίθηκε πιθανό, δηλαδή, να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ενώ φέρονται να μην συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.
Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του δεν κατάφεραν τότε να πείσουν ότι δεν σχετίζονται με ξέπλυμα 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, χρήματα που φέρονται να προέρχονται μίζες για τη σύμβαση εκσυχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.
Στη γραμμή… Τσοχατζόπουλου
Αν και ο Γιάννος Παπαντωνίου αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο την εμπλοκή του σε μίζες την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, έχει επιλέξει να μην καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης (τουλάχιστον προς το παρόν).
Επιλέγει δηλαδή να ακολουθήσει τη γραμμή του προκατόχου του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου. Κι εκείνος δεν υπέβαλε κανένα αίτημα να βγει από τη φυλακή, μέχρι να αποφυλακιστεί η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη.
Όταν, μετά από αλλεπάλληλα απορριπτικά αιτήματα, η κα Σταμάτη έφυγε ελεύθερη από τις φυλακές Κορυδαλλού, μόνο τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος άρχισε να επικαλείται σοβαρά προβλήματα υγείας και να ζητά επιτακτικά αποφυλάκιση.
Το αίτημα αποφυλάκισης της κα Σταυρούλας Κουράκου κατατέθηκε την ώρα που οι αρμόδιοι ανακριτές εντείνουν τις προσπάθειες τους να συλλέξουν αποδεικτικά στοιχεία για μίζες στη σύμβαση των φρεγατών.
Συνάντηση στη Χάγη
Πρόσφατα, οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου ταξίδεψαν στη Χάγη και υπό την «ομπρέλα» της Eurojust, συναντήθηκαν με συναδέλφους τους από Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο.
Πρόκειται για τις 4 ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες οι ελληνικές αρχές έχουν αποστείλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών ενώ η έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα φέρεται να ήταν η αιτία για να αρχίσει μία αντίστοιχη έρευνα σε μία από τις άλλες 4 χώρες για να ελεγχθεί αλλοδαπό πρόσωπο που εμπλέκεται στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιάννος Παπαντωνίου: Απολύτως ανακριβές πως εμπόδισα την άρση του τραπεζικού μου απορρήτου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση ελβετικής δικαιοσύνης: Τι σημαίνει για τον Γιάννο Παπαντωνίου και άλλους καταθέτες – Τι λέει ο Ηλίας Μπίσιας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Luigi Mangione: Δήλωσε αθώος για την δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare
- Alpha Bank: Η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί ψηφιακό βοηθό με Generative AI
- Στουρνάρας: Αρνητικός για τη θέση του ΠτΔ – «Εγώ «ζευγάς» έμαθα, αυτό κάνω»
- Χαλκιδική: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητικές εκδηλώσεις