• Μετοχές

    Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωαγορές με Brexit και σινοαμερικανικές σχέσεις στο προσκήνιο


    Με περιορισμένες απώλειες κινούνται οι ευρωαγορές, με τις εξελίξεις στο Brexit και τις σινοαμερικανικές συνομιλίες να εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

    Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Πρωθυπουργός Theresa May θα θέσει υπό ψήφοφορία το νέο σχέδιό της για το Brexit αύριο, Τρίτη. Σε περίπτωση που λάβει την υποστήριξη των νομοθετών, θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες προκειμένου να διαπραγματευτεί περισσότερες παραχωρήσεις, αν και το μήνυμα από τις υπόλοιπες 27 ευρωπαϊκές χώρες είναι ότι η τρέχουσα συμφωνία που απορρίφθηκε πρόσφατα από το βρετανικό κοινοβούλιο, είναι η καλύτερη πιθανή και δεν μπορεί να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

    Ο Αντιπρόεδρος της Κίνας θα επισκεφθεί την Ουάσινγκτον στο τέλος της εβδομάδας για δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων με στόχο την επίλυση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Αν και κανείς δεν αναμένει τη λύση να έρχεται αυτή την εβδομάδα, οι αγορές θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις προσπαθώντας να ερμηνεύσουν αν τελικά θα είναι πιθανή η οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών μέχρι το τέλος της προθεσμίας στις 1 Μαρτίου.

    Στο περιβάλλον αυτό, απώλειες 0,49% καταγράφει ο DAX, στο -0,43% βρίσκεται ο FTSE 100, στο -0,61 ο CAC 40, στο -0,40% ο ΜΙΒ και στο -0.49% o STOXX 600.



    ΣΧΟΛΙΑ