• newsletter

    Ο Τσίπρας μπλοφάρει πάλι: Θα ψηφίσει τα μέτρα και τέλος


    Στο αγαπημένο του… σπορ, την μπλόφα, επιδίδεται για μία ακόμα φορά ο Αλέξης Τσίπρας, βλέποντας τη «σκληρή» διαπραγμάτευση να γυρίζει μπούμερανγκ για ακόμα μία φορά και τις συζητήσεις να οδηγούνται σε αδιέξοδο, φέρνοντας και πάλι την Ελλάδα αντιμέτωπη με μία οικονομική καταστροφή.

    Τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες περί πρόωρων εκλογών δεν είναι διόλου τυχαία: υπάρχουν πράγματι στον ΣΥΡΙΖΑ τάσεις που υποστηρίζουν την «ηρωική έξοδο» δια των εκλογών, προκειμένου να μην αναγκαστεί η κυβέρνηση να ψηφίσει μέτρα με τα οποία διαφωνεί. Ο πρωθυπουργός έχει τέτοιες εισηγήσεις, όμως η λογική λέει ότι, αν έχει ένα κάποιο ένστικτο πολιτικής επιβίωσης, δεν θα τις πάρει στα σοβαρά. Οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου προκαλούν… απελπισία για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας ανεβαίνουν διαρκώς, και επομένως η λογική λέει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, θα ηττηθεί.

    Είναι βέβαια γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας μας έχει συνηθίσει σε αψυχολόγητες ενέργειες, όπως ήταν το δημοψήφισμα του περασμένου καλοκαιριού, ενώ φαίνεται να έχει και μία… συμπάθεια στις πρόωρες εκλογές, όμως δύσκολα θα προκαλούσε εκλογές που δεν πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει.

    Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός πιέζεται ασφυκτικά από τις απαιτήσεις των δανειστών (και ιδιαίτερα του ΔΝΤ) και βλέπει πως ακόμα και αν ξεπεραστούν οι τελευταίες διαφωνίες και υπάρξει συμφωνία για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, δεν είναι καθόλου δεδομένο πως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσουν την κομματική γραμμή και θα στηρίξουν τα βαριά μέτρα που έρχονται. Ήδη η ομάδα των «53+» δείχνει να κρατά αποστάσεις, ενώ δεν είναι τυχαία και τα σενάρια παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος πρόσκειται στην ομάδα αυτή. Είναι φανερό ότι η ήδη εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης δε θέλει και πολύ για να καταρρεύσει.

    Έτσι, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να συσπειρώσει τους βουλευτές του κόμματός του, προκειμένου να μπουν όλοι στο… μαντρί και να διασφαλιστεί η ψήφιση των μέτρων, που θα διατηρήσει στην εξουσία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – αν και είναι εξαιρετικά αμφίβολο το πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση μετά την ψήφιση των εξοντωτικών μέτρων, έχοντας φθαρεί πια ανεπανόρθωτα και έχοντας χάσει το λαϊκό της έρεισμα.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει ξανά στο τραπέζι δημοψήφισμα



    ΣΧΟΛΙΑ