Γλυκιά αλλά και υγιεινή πάβλοβα είναι η νέα πρόταση του Άκη Πετρετζίκη, από την οποία απουσιάζουν γλουτένη και ζάχαρη, και αντικαθίστανται από τη στέβια. Ο σεφ μας υπόσχεται μικρό βαθμό δυσκολίας γι’ αυτή τη συνταγή.
Υλικά:
- 8 ασπράδια από μέτρια αυγά
- ¼ κ.γ. χυμό λεμονιού
- 50 γρ. γλυκαντικό με στέβια, σε σκόνη (1:1)
- 500 γρ. γιαούρτι 2%
- 100 γρ. τυρί κρέμα light
Για το σερβίρισμα:
- 2 πορτοκάλια σε φιλέτα
- 2 κόκκινα γκρέιπφρουτ σε φιλέτα
- 2 μανταρίνια
- 50 γρ. blueberries
- φουντίτσες δυόσμου
- κακάο
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100°C στον αέρα.
- Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το χυμό λεμονιού στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αρχίσουν να αφρατεύουν.
- Ρίχνουμε σε δόσεις το γλυκαντικό και χτυπάμε για 10 – 15 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια αφράτη και γυαλιστερή μαρέγκα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 ίσια ταψιά.
- Παίρνουμε ελάχιστη μαρέγκα από τον κάδο και ρίχνουμε πάνω στις 4 γωνίες κάθε ταψιού.
- Σχεδιάζουμε ένα κύκλο 20 εκ. σε κάθε λαδόκολλα με ένα μαρκαδόρο, αναποδογυρίζουμε τη λαδόκολλα και την κολλάμε στο ταψί.
- Μοιράζουμε τη μαρέγκα και σχηματίζουμε δύο κύκλους 20 εκ, σύμφωνα με τον οδηγό που σχεδιάσαμε.
- Ψήνουμε για 2-2½ ώρες, μέχρι να σφίξουν οι μαρέγκες.
- Αφήνουμε για 2 ώρες να κρυώσουν εντελώς.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το τυρί κρέμα.
- Βάζουμε με προσοχή την πρώτη μαρέγκα πάνω σε μια πιατέλα.
- Καλύπτουμε με το μισό μείγμα γιαουρτιού και καπακώνουμε με τη δεύτερη μαρέγκα.
- Απλώνουμε πάνω από τη μαρέγκα το υπόλοιπο μείγμα γιαουρτιού.
- Διακοσμούμε με τα φρούτα, τις φουντίτσες δυόσμου και πασπαλίζουμε με κακάο.
Πηγή: akispetretzikis.com