Σουβλάκια πατάτας; Ναι, γιατί είναι νόστιμα, υγιεινά, οικονομικά και πάρα πολύ εύκολα. Η Αργυρώ Μπαρπαρίγου μας δείχνει πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυτή τη γευστική και πρωτότυπη συνταγή.

Υλικά Συνταγής

  • 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Εκτέλεση

Για τα σουβλάκια πατάτας, πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.

Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.

Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά. Περνάμε τις πατάτες σε σουβλιά, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τα σουβλάκια στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Πηγή: www.argiro.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Η χωριάτικη μακαρονάδα του Άκη – Νόστιμη και γρήγορη (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλέ ζυμαρικών με τέσσερα τυριά – Έτοιμο σε 15 λεπτά

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Η αυθεντική ιταλική συνταγή για κοκκινιστά κεφτεδάκια με μακαρόνια