• ΑΓΟΡΕΣ

    Χωρίς μεταβολές και με περιορισμένους όγκους κινείται το ΧΑ


    Χωρίς σαφή κατεύθυνση και με αναμενόμενα χαμηλούς όγκους κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, την τελευταία μέρα μιας χρονιάς κατά την οποία έχασε περίπου το 20% της κεφαλαιοποίησής του. Έτσι, λίγα λεπτά μετά τις 11:30, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να διαμορφώνεται μόλις στα 2,06 εκατομμύρια ευρώ, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 602,09 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,29%. Το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση λήγει δύο ώρες νωρίτερα λόγω ημιαργίας, οδηγεί τις προσδοκίες για αύξηση της δραστηριότητας σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η τελευταία ημέρα του χρόνου δεν ενδείκνυται ούτως η άλλως για τη διαμόρφωση νέας επενδυτικής στρατηγικής.

    Ο τραπεζικός δείκτης κινείται πτωτικά κατά 1,34%, με όλες τις τράπεζες να σημειώνουν απώλειες και συγκεκριμένα την ΕΥΡΩΒ στο -1,96%, την ΕΤΕ στο -1,53%, την ΠΕΙΡ στο -2,47% και την ΑΛΦΑ στο -0,87%.

    Με ήπιες μεταβολές κινείται και ο υπόλοιπος δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, με την πλειοψηφία των τίτλων να κινούνται πολύ κοντά στο κλείσιμο της Παρασκευής. Άνοδο άνω του 1% σημειώνουν οι ΣΑΡ (+1,14%) και ΕΧΑΕ (+1,24%), ενώ με πτώση -1,97% κινείται ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.



    ΣΧΟΛΙΑ