• Πολιτική

    Βρετανία: Πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι καταθέτουν τώρα οι Εργατικοί

    • NewsRoom
    Τζέρεμι Κόρμπιν

    Τζέρεμι Κόρμπιν


    Πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι προανήγγειλε πως θα καταθέσουν «άμεσα» οι Εργατικοί, ο ηγέτης του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, η πρόταση δεν θα στρέφεται κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά του προσώπου της Μέι.

    Έτσι, η επιλογή του Κόρμπιν εκτιμάται ότι έχει περισσότερο συμβολικό και πολιτικό χαρακτήρα παρά πρακτικό. Και αυτί καθώς ακόμα κι αν υπερψηφιστεί, η κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να παραιτηθεί.

    Όπως σημειώνουν Βρετανοί συνταγματολόγοι, η πρόταση μομφής επί προσωπικού στην πρωθυπουργό δεν την υποχρεώνει να θέσει άμεσα ημερομηνία εξέτασή της. Ο ηγέτης των Εργατικών επικαλέστηκε για την κίνησή του την αλλαγή ημερομηνίας για τη διεξαγωγή της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα επιστρέψει στη συζήτηση για το τελικό σχέδιο συμφωνίας την εβδομάδα που ξεκινά την 7η Ιανουαρίου και θα ψηφίσει επ’ αυτής την αμέσως επόμενη εβδομάδα, δηλαδή μεταξύ 14ης και 20ης Ιανουαρίου.

    Ο κ. Κόρμπιν σημείωσε ότι σκοπός του είναι να πιέσει την πρωθυπουργό να επισπεύσει με τον τρόπο αυτό την ψηφοφορία επί της συμφωνίας του Brexit.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρετανία: Στα μέσα Ιανουαρίου η ψηφοφορία για το σχέδιο για το Brexit, ανακοίνωσε η Μέι



    ΣΧΟΛΙΑ