Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ Soltan bin Saad Al-Muraikhi συναντήθηκε στην Ντόχα ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ. Κατά τη συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού, επιβεβαιώθηκε και επίσημα ότι το Κατάρ θα στείλει στην Αθήνα ομάδα εμπειρογνωμόνων της, με στόχο τις επενδυτικές προοπτικές που προσφέρει η Ελλάδα.

Επίσης, συζήτησαν διμερή, αλλά και περιφερειακά ζητήματα, με ιδιαίτερη αναφορά από πλευράς του Κατάρ, στην κρίση του Κόλπου και τη σχέση που διαμορφώνεται τώρα μεταξύ των 4 χωρών του μετώπου, όπως και της συνεργασίας του με την Τουρκία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπενθυμίζοντας τη γεωπολιτικής σημασίας περιοχή όπου βρίσκεται η Ελλάδα, κάνοντας αναφορά και στον «νευρικό γείτονά» της, προέβαλε τον πρωταγωνιστικό σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στον ευρύτερο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της περιοχής του Κόλπου. Ανέδειξε, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του, τη σημασία της χώρας στη γενικότερη συζήτηση θεμάτων που άπτονται της διεθνούς σταθερότητας και ειρήνης ως έντιμου και αξιόπιστου φίλου και συνομιλητή.

«Η εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, στα χρόνια της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είναι ανοικτό βιβλίο. Δεν ασκούμε διπλωματία κάτω από τα τραπέζια. Όλοι ξέρουν με ποιους μιλάμε και τι κάνουμε. Αυτό δημιουργεί και σωστές και παραγωγικές σχέσεις εμπιστοσύνης» ανέφερε ο κ. Κουίκ στον συνομιλητή του.

Τέλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε στον Καταρινό αναπληρωτή υπουργό τις δυνατότητες της Ελλάδας μετά το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, να αποτελέσει έναν χώρο υψηλού ενδιαφέροντος στον τομέα των επιχειρήσεων και στις προοπτικές επενδύσεων και περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορικών και πολιτιστικών σχέσεων.

Από την πλευρά του, ο Soltan bin Saad Al-Muraikhi και προς επίρρωση των ανωτέρω, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σημείωσε ότι λόγω της προσωπικής εμπειρίας του στη χώρα μας ως πρώην πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα, επιβεβαίωσε τη θετική τους αξιολόγηση και αναφέρθηκε σε πρόσφατη απόφαση της επενδυτικής αρχής του Κατάρ να προσέλθει με αποστολή ειδικών στην Ελλάδα, για μια ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση των επενδυτικών προοπτικών που προσφέρει η Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό όπως υπογραμμίζεται, ανέφερε ότι και κατά το παρελθόν το Κατάρ είχε ενδιαφερθεί να αποτελέσει σοβαρό επενδυτή στην Ελλάδα, εκτιμάται όμως ότι τώρα εκπληρούνται όλες οι προϋποθέσεις επενδυτικής δραστηριοποίησης στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ