• ΑΓΟΡΕΣ

    Πτώση στο ΧΑ – Βαρίδι οι Τράπεζες


    Στα κόκκινα βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών λίγα λεπτά μετά τις 12, με χαρακτηριστική την απουσία τζίρου. Ο Γενικός Δείκτης έχει επιστρέψει για τα καλά στη βάση των 640 μονάδων, κινούμενος σταθερά καθοδικά από την εκκίνηση της συνεδρίασης, σημειώνοντας απώλειες 1,22%. Η χαμηλότατη συναλλακτική δραστηριότητα των 7,33 εκατομμυρίων ευρώ, υπογραμμίζει την έλειψη εγχώριου και διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ απουσιάζουν και οι καταλύτες που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν ενδεχόμενες αγοραστικές δυνάμεις. Με δέκα μόλις συνεδριασεις να απομένουν για τη λήξη του 2018, η ελπίδα για μείωση των απωλειών που σημειώθηκαν μεσα στο έτος εξατμίζονται.

    Ο τραπεζικός κλάδος, που εμφανίζεται οδηγός της ψυχολογίας των επενδυτών σε μια τόσο μικρή οικονομία όσο η ελληνική, είναι το άλλο αγκάθι που… πληγώνει, τόσο την καθημερινή απόδοση του ΓΔ, όσο και τις μελλοντικές προσδοκίες για κέρδη. Ο Δείκτης των Τραπεζών σημειώνει πτώση 2,48% με την πλειοψηφία των τίτλων να χάνουν πάνω από 2%. Πιο συγκεκριμένα, στο -3,21% βρίσκεται η Alpha Bank, ενώ ακολουθούν οι Τράπεζα Πειραιώς (ΠΕΙΡ -2,83%), Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ -2,13%), Τράπεζα Αττικής (ΑΤΤ -2,11%) και Eurobank (ΕΥΡΩΒ -0,77%).

    Στον υπόλοιπο δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης, χαρακτηριστικό του σημερινού κλίματος είναι, ότι κανένας τίτλος δε διατηρεί προς το παρόν θετικό πρόσημο, με μοναδική αμετάβλητη τη ΛΑΜΔΑ. Εξίσου απογοητευτική είναι η εικόνα στον Mid Cap, με τις Intralot (ΙΝΛΟΤ -4,18%) και Μαρφίν (ΜΙΓ -4,00%) να σημειώνουν πτώση άνω του 4%, με ελάχιστους όγκους συναλλαγών.



    ΣΧΟΛΙΑ