ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε την πιο απλή αλλά γευστική μακαρονάδα cacio e pepe. Θα χρειαστείτε ελάχιστο χρόνο και βασικά υλικά για αυτή τη συνταγή, που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Συστατικά
- 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
- 80 γρ. βούτυρο
- 1 κ.σ. πιπέρι
- 50 γρ. πεκορίνο
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- 50 γρ. παρμεζάνα
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει. Το νερό θέλουμε να είναι μέχρι τη μέση της κατσαρόλας, όχι μέχρι πάνω.
- Βάζουμε τα σπαγγέτι, χωρίς να βάλουμε αλάτι, και βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό.
- Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μισό βούτυρο.
- Βάζουμε το πιπέρι και αφήνουμε να λιώσει και να αρωματιστεί από το πιπέρι.
- Σβήνουμε με 2-3 κουτάλες από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και δέσει η σάλτσα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το πεκορίνο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αν χρειαστεί περισσότερο υγρασία βάζουμε 1-2 κουτάλες από το νερό που βράσαμε τα μακαρόνια.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε την άλλη μισή και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και πιπέρι.
Πηγή: akispetretzikis.com
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η πιο νόστιμη καρμπονάρα φούρνου αλά κρεμ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οικονομική μακαρονάδα: Ταλιατέλες με μανιτάρια και ό,τι μας περίσσεψε
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εύκολο ψητό κοτόπουλο με χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά από τον Άκη Πετρετζίκη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια σε ασυνείδητους οδηγούς – Γιατί ζήτησα αλλαγές στα Χανιά
- Τραπεζικές χρεώσεις: Έφτασε η ώρα της αλλαγής – Ποιες μηδενίζονται από Δευτέρα 20/1
- Σκέρτσος για Τασούλα: Πολιτική σταθερότητα και μετριοπάθεια
- Τέλος το TikTok στις ΗΠΑ – Οι ελπίδες εναποτίθενται στον Ντόναλντ Τραμπ