• ΑΓΟΡΕΣ

    Ελπίδες για «άσπρη μέρα» στο ΧΑ έπειτα από 6 πτωτικές συνεδριάσεις


    Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών λίγα λεπτά μετά τις 12:30, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,44% στις 644,99 μονάδες. Ύστερα από ένα νευρικό ξεκίνημα, ο ΓΔ φαίνεται να ακολουθεί μία σταθερά ανοδική πορεία, παίρνοντας “δύναμη” από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 2%. Η αγορά εξακολουθεί να σημειώνει απογοητευτικούς τζίρους, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να βρίσκεται στα 9,7 εκατομμύρια.

    Εξαιρετική εικόνα παρουσιάζει η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ +3,99%), της οποίας το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμπλήρωσε τέσσερα έτη χρηματοδοτήσεων. Στα πλαίσια του προγράμματος, έχουν στηριχθεί συνολικά 41 εταιρίες, λαμβάνοντας χρηματοδότηση 38.400.000 ευρώ.

    Καλή είναι η εικόνα και των υπολοίπων τραπεζών με την Alpha Βank να σημειώνει κέρδη 2,11%, την Πειραιώς να ακολουθεί (ΠΕΙΡ +1,53%) και την Eurobank να βρίσκεται στο +1,26%.

    Στο υπόλοιπο ταμπλό, προβάδισμα έχει η η ΔΕΗ (+5,65 %) και ακολουθεί η Σαράντης ΑΒΕΕ (ΣΑΡ +5,59%) με χαμηλό τζίρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των τίτλων του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο πράσινο, με τις απώλειες να περιορίζονται σε 3 μόλις τίτλους και σε ποσοστό μικρότερο του 0,50% (ΤΕΝΕΡΓ -0,33%, ΑΡΑΙΓ -0,13%, ΓΡΙΒ -0,12%).

    Παρ’ όλο που  η απουσία όγκων απειλεί τη διατήρηση των υψηλών επιπέδων της ημέρας, η αισιοδοξία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ίσως καταστήσει δυνατή μία θετική λήξη συνεδρίασης, η οποία κρίνεται αναγκαία έπειτα από 6 διαδοχικά αρνητικά κλεισίματα.



    ΣΧΟΛΙΑ