ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένταση κυριαρχεί στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα στη μαθητική πορεία ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις για τη Μακεδονία, καθώς νεαροί με σφυριά και πέτρες προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα τραπεζών κατά μήκος της Πανεπιστημίου. Από τη μεριά τους, οι αστυνομικοί έχουν απαντήσει με χειροβοβμίδες κρότου – λάμψης.
Ταυτόχρονα, επεισόδια έχουν δημιουργηθεί και στη μαθητική πορεία που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην Αριστοτέλους και την παραλιακή λεωφόρο. Σύμφωνα με το voria.gr oμάδα ατόμων επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό φραγμό προκειμένου να πλησιάσει την κατάληψη σε κτήριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ολύμπου με Παπαγεωργίου.
Οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ από την πλευρά τους τα άτομα πετούσαν πέτρες και μπουκάλια. Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το seleo.gr επεισόδια λαμβάνουν χώρα στην οδό Μακεδονικής Αμύνης. Αντιεξουσιαστές βρίσκονται στην κατάληψη Mundo Nuevo, στην οδό Ολύμπου, και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε φραγμό.
Μαθητές πετούν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με τη χρήση κρότου-λάμψης και χημικών. Η ατμόσφαιρα στο σημείο έχει καταστεί αποπνικτική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα χέρια της αστυνομίας ένας από τους ληστές της «Υφαντής»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγδαίες αποκαλύψεις: Γνωστός παρουσιαστής στο κύκλωμα με τον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γυναίκα ταμπουρώθηκε σε τράπεζα στη Γαλλία και απειλεί να ανατιναχθεί
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ευρωαγορές: 11η ανοδική συνεδρίαση για τον FTSE 100 αλλά στα χαμηλά ημέρας – Κέρδη 0,5% για τον Stoxx 600
- Κυρανάκης για σιδηρόδρομο: Αυστηρότερες ποινές στους δράστες που επεμβαίνουν στο τροχαίο υλικό
- Ουκρανία προς Πούτιν: Χρειάζεται μια σωστή κατάπαυση του πυρός και όχι μια εκεχειρία για μια «παρέλαση»
- BRICS: Συνεδριάζει με αντικείμενο τη στάση της απέναντι στους δασμούς Τραμπ
